Recyclen van oude mobiele telefoons tot schaatsmedailles

KPN start samen met de KNSB en Coolrec een initiatief om edelmetalen uit oude mobiele telefoons te recyclen tot gouden, zilveren en bronzen medailles voor schaatswedstrijden van de KNSB.

Trefwoorden: #Coolrec, #GSM, #KPN, #medaille, #mobiele telefoon, #recycleren

Lees verder

Techniek

( Foto: Coolrec )

ENGINEERINGNET.NL - De inzameling van oude mobiele telefoons vindt deze winter plaats tijdens drie grote schaatswedstrijden in Nederland, zoals het Nederlands Kampioenschap Afstanden van eind oktober in Thialf. Bezoekers kunnen hun oude mobieltje inleveren in een speciale box. Als beloning is het mogelijk om een game te spelen.

Mensen kunnen ook hun oude mobieltjes inleveren in KPN winkels. Onder de deelnemers worden prijzen verloot.

Coolrec gebruikt allerlei innovatieve technieken om materialen uit afgedankte apparaten terug te winnen, zoals edelmetalen uit mobiele telefoons. Deze metalen zijn als grondstof te gebruiken voor nieuwe producten.

Arjen Wittekoek, directeur van Coolrec: “Door materialen uit oude apparaten terug te winnen, beschermen we de wereld tegen vervuiling, behouden we de eindige bronnen en stellen we onze partners in staat om hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.”

KPN is hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) en ondersteunt de schaatssport in de volle breedte. De eerste gerecyclede medailles zullen worden uitgereikt tijdens het Nederlands Kampioenschap Allround & Sprint dat eind januari 2018 in plaatsvindt.

KPN is sinds 2015 klimaatneutraal voor de eigen operatie. Het bedrijf wil in 2025 nagenoeg 100% circulair zijn voor nieuwe netwerkapparatuur en klantapparatuur voor vaste diensten.

“Wij omarmen samenwerkingen die erop gericht zijn geen grondstoffen meer te verspillen. Met dit initiatief kunnen we consumenten op een makkelijke manier betrekken bij het ontwikkelen van een circulaire wereld. Samen kunnen we niet alleen meer bereiken, maar het ook sneller realiseren,” zegt Hans Koeleman, directeur Corporate Social Responsibility bij KPN.