• 03/02/2012
  • |     BB

Stork’s REACH-veiligheidsprogramma: 35% minder ongevallen in offshore

Nieuwe naam en contractverlenging van 25 miljoen pond in offshore voor door Stork overgenomen Britse dienstverlener RGB.

Trefwoorden: #gas, #noordzee, #offhore, #oil, #olie, #rgb, #Stork, #stork technical services, #veiligheid, #workman

Lees verder

Nieuws

( Foto: Stork Technical Services )

ENGINEERINGNET -- Stork Technical Services liet ons weten dat het in mei 2011 aangekochte RBG verder gaat onder de naam Stork Technical Services(RBG) Limited. RGB is een grote marktspeler van Britse origine in de dienstverlenende tak van de olie-industrie.

Tegelijk kondigt het bedrijf een tweejarige contractverlenging aan in de offshore, de core business van RGB. Opdrachtgever is een niet bij naam genoemde dienstverlener op de Noordzee. Dit zou in 2012 ongeveer 30 nieuwe banen opleveren.

RBG zette in 2011 een recordomzet neer. Dat was naar verluidt te danken aan de grote omzet in het Verenigd Koninkrijk, de uitbreiding van de duik- en onderzeese activiteiten en aan een toename van het aantal internationale bedrijfsactiviteiten, met name in Azerbeidzjan en de VS.

Dave Workman, CEO van Stork Technical Services (ex-RBG) Limited: “We hebben ook hard gewerkt om onze veiligheidsprestatie door middel van ons veiligheidsprogramma ‘REACH’ te verbeteren. We hebben hierbij ons integrale dienstenaanbod uitgebreid en onze mensen verder opgeleid.”

Als gevolg van die inspanningen daalde het aantal ongevallen met verzuim (LTI’s) op het continentaal plat van het VK in 2011 met ruim 35%. In 2010 werd het aantal ongevallen al gereduceerd met 51%. Wereldwijd bedroeg het afnamepercentage in 2011 ruim 30%; in 2010 was dit 38%.


ACHTERGROND
Het hoofdkantoor van Stork Technical Services (ex-RBG) Limited is gevestigd in Aberdeen. Het bedrijf werd in mei 2011 aangekocht door Stork Technical Services en werd op 2 februari gerebrand in Stork. De onderneming heeft wereldwijd meer dan 4.500 medewerkers in dienst en heeft servicecentra en vestigingen in belangrijke gebieden waar onderzoek naar energie verricht wordt en waar productieactiviteiten plaatsvinden.