Turbulent wint Start it @KBC - Bolero Crowdfunding Award 2018

Start-up Turbulent won de award tijdens Demo Day, de grootste pitchwedstrijd van het land tijdens het and& summit & festival in Leuven voor hun betaalbare micro-waterkrachtcentrales.

Trefwoorden: #and& summit & festival, #award, #Bolero Crowdfunding, #pitchwedstrijd, #start-up, #Start it @KBC, #Turbulent

Lees verder

Nieuws

( Foto: Start it @KBC )

ENGINEERINGNET.BE - Start it @KBC en Bolero Crowdfunding sloegen dit jaar de handen in elkaar en organiseerden Demo Day in de unieke setting van het and& summit & festival in Leuven. Een kruispunt tussen tech, health en creativiteit met meer dan 100 topsprekers uit binnen- en buitenland.

Twintig beloftevolle ondernemers werden uitgedaagd om hun innovatie op een podium te pitchen in drie minuten tijd. 450 kritische investeerders en ondernemers stemden voor de start-up wiens business-idee hen het meest overtuigde.

Oprichter Jasper Verreydt van start-up Turbulent kreeg de meeste stemmen van het publiek voor zijn excellente pitch. Aan de award is een bedrag van 10.000 euro verbonden, anderhalf jaar begeleiding bij accelerator Start it @KBC en strategische branding- en communicatie-coaching door Accenture.

Turbulent ontwikkelt betaalbare micro-waterkrachtcentrales die energie leveren zonder enige impact op lokale ecosystemen. Deze turbines zijn uniek omdat ze waterkracht op waterlopen met een klein verval, omzetten in energie.

De tweede en derde prijs voor de beste pitch op Demo Day ging naar start-up INGA Wellbeing, een collectie aangepaste, comfortabele en stijlvolle kleding voor zorgpatiënten, en naar start-up Trimiday, een app die mensen zelf laat beslissen wanneer ze reclame willen kijken.

Zij ontvingen respectievelijk 5.000 en 3.000 Euro, alsook een plaats bij Start it @KBC en coaching door Accenture en het Gemma Frisius Fonds.