• 09/02/2012
  • |     BB

Onderhoudsspel maakt jongeren warm voor techniek

Interactieve element van onderhoudsspel wordt gesmaakt door leerlingen middelbaar onderwijs.

Trefwoorden: #onderwijs, #ooievaar, #Pilat, #spel, #xios

Lees verder

opleidingen

( Foto: Stork )

ENGINEERINGNET.BE -- Een kleine twee jaar geleden startte de opleiding professionele bachelor elektromechanica van de XIOS Hogeschool Limburg met de workshop ‘Onderhoud...meer dan machines herstellen alleen’.

De workshop wil leerlingen uit het 5e en 6e middelbaar warm maken voor technologie en gebruikt daarvoor de het ‘ooievaar’-spel van leverancier Stork Technical Services.

Patrick Pilat, XIOS-opleidingshoofd elektromechanica: “Het is de bedoeling dat leerlingen aan de hand van een onderhoudsspel de verschillende taken in een onderhoudsafdeling van een bedrijf leren kennen.”

“Al spelend leren ze beter communiceren, in teamverband werken en komen ze in contact met planningen, taakverdelingen, werkstroombeheersing, kengetallen, noem maar op.”

Intussen werd de workshop al voor een 70-tal leerlingen ingericht van een 6-tal verschillende scholen, mede dankzij een samenwerkingsakkoord met het Regionaal Technologisch Centrum Limburg.

De reacties van de middelbare scholen zijn unaniem positief. “Vooral het interactieve wordt heel erg gesmaakt”, aldus Patrick Pilat.

“Het mooie van de ooievaar is dat de leerlingen al doende meer leren over en meer inzicht verwerven in industrieel onderhoud. Ook voor ons is dit onze favoriete workshop en we zijn blij dat de leerlingen er zo enthousiast aan deelnemen.”