• 08/01/2013
  • |     BB

Stork lost operationele teugels van Stork Technical Services

Stork Technical Services krijgt, net als Fokker, een nieuwe structuur. Stork BV lost de operationele teugels om de bedrijven voortaan hun eigen internationale groeipad te laten zoeken.

Trefwoorden: #fokker, #stork, #stork technical services

Lees verder

nieuws

( Foto: Stork )

ENGINEERINGNET -- Stork BV kondigt een nieuwe governance-structuur aan voor twee van zijn dochters: Fokker Technologies en Stork Technical Services. Vanaf 1 januari 2013 krijgen die bedrijven binnen de groep hun eigen Raden van Commissarissen en Bestuur.

De groep wil zich voortaan beperken tot een rol van aandeelhouder in beide bedrijven, zonder actieve deelname aan het operationele management.

"Deze nieuwe governance-structuur is de logische volgende stap na de inrichting van twee afzonderlijke kapitaalstructuren voor de operationele activiteiten in augustus van vorig jaar", stelt Sjoerd Vollebregt, CEO van Fokker Technologies en Stork BV. " Beide onafhankelijke entiteiten zullen vanaf nu hun eigen groeipad gaan volgen."

Stork Technical Services komt onder de leiding van Doug Meikle als CEO en zijn Raad van Commissarissen die nu wordt voorgezeten door Henk Rottinghuis. De huidige Raden van Bestuur van beide bedrijven blijven naar verluidt zoals ze zijn.


ACHTERGROND
Stork Technical Services, een volledig dochterbedrijf van Stork BV, is een wereldwijde leverancier van op kennis gebaseerde Asset Integrity Management-diensten voor de olie & gas, energie en chemische sectoren. Met ongeveer 14.300 werknemers levert het bedrijf oplossingen op de gebieden van asset integrity, advisering, onderhoudsconcepten, reparatie, renovatie, nieuwbouw, verhuizingen, onderzeediensten en andere gerelateerde complexe projecten.