• 27/09/2018

Interroll en Conveyroll verbeteren Andrea's distributie

Schoenencatalogusmerk Andrea heeft haar levertijden drastisch verkort en haar interne processen verbeterd. Interroll en Conveyroll speelden een belangrijke rol in dit retrofit project.

Trefwoorden: #Andrea, #Conveyroll, #distributie, #Interroll, #retrofit, #Schoenencatalogusmerk

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Andrea, het toonaangevende merk op de Mexicaanse schoenencatalogusmarkt, wilde zowel de doorstroming van haar magazijn stroomlijnen en de levertijden voor aankopen via de website verkorten, als de zendingen naar verschillende steden in heel Mexico verbeteren.

Interroll en Conveyroll pakten de handschoen op en ontwierpen een logistieke oplossing waarmee Andrea niet alleen in staat zou zijn om de efficiency van zendingen te verbeteren, maar ook om elke zending dubbel te controleren om er zeker van te zijn dat zowel het product als het verzendadres correct waren.

"Nadat we de eisen van de klant hadden geëvalueerd, hebben we ons tot taak gesteld om een oplossing te ontwerpen die overeenkwam met de installatiecapaciteit van de klant. Ze wilden hun levertijden verkorten en tegelijkertijd de accuratesse van hun zendingen verbeteren. Dit kostte te veel tijd en moeite, gezien het belang om zo snel mogelijk te kunnen leveren en met minimale fouten", aldus Alfonso López van Conveyroll.

Ontwerp en implementatie van het project duurden ongeveer 18 maanden (vanaf het concept tot en met de volledige uitvoering). "Samen met het Conveyroll-team hebben we een oplossing ontworpen waarmee Andrea haar bedrijfsindicatoren kon beïnvloeden en haar levertijden aanzienlijk kon verkorten", vertelt Stephen Cwiak, projectverantwoordelijke bij Interroll.

De uiteindelijke systeemconfiguratie en omvang van het Andrea-project omvat drie semiautomatische infeed transportbanden voor het laden van goederen op de Crossbelt Sorter. De sorteerlus met een totale doorvoercapaciteit van 6.000 units per uur fungeert als het ‘hart’ van het systeem en transporteert de goederen via de Crossbelt Sorter carrier naar één van de over de sorteerlus verspreide 100 glijbanen.

De machinebesturing zorgt voor een soepel werkend systeem dat gebruik maakt van een scantunnel om de goederen te identificeren middels een barcode op elk item. De barcode-informatie wordt gebruikt om te communiceren met het Warehouse Management System om de goederen op de juiste bestemming af te leveren.

Smart retrofit oplossing verdrievoudigde Andrea’s materiaalstroomcapaciteit
Dankzij deze nieuw geïnstalleerde technologie zijn de materiaalstromen van Andrea nu drie keer efficiënter en zijn de eerdere levertijden van 4 tot 7 dagen nu teruggebracht tot 2 tot 3 dagen. Daarnaast werd het aantal foutieve orders geminimaliseerd dankzij de in het systeem geprogrammeerde dubbele controle, waardoor elk pakket nu op de juiste bestemming wordt bezorgd.

"Tijdens het analyse- en planningstraject hebben we de minimum- en maximumafmetingen en het gewichtsbereik geëvalueerd, zodat we een oplossing konden ontwerpen die aan alle eisen voldoet," voegt Alfonso López toe.

De materiaalstroomoplossing heeft 200 outputs waarmee Andrea leveringscycli naar alle Mexicaanse steden kan genereren, hetzij via de eigen winkels, hetzij rechtstreeks naar de eindklant. De ontworpen oplossing is zodanig dat aanpassingen of upgrades eenvoudig gemaakt kunnen worden, waardoor de capaciteit in korte tijd verdubbeld kan worden.

"Het was een zeer interessant project, gezien de eigenschappen van Andrea's systemen, hun werking en de gepresenteerde behoeften. Het was zeer de moeite waard om met het Conveyroll-team samen te werken om deze oplossing te realiseren," aldus Stephen Cwiak.


Voor meer informatie
Interroll Fördertechnik GmbH
Alex van Dijk
Höferhof 16 – D-42929 Wermelskirchen
T. +31 (0)6 29527790 - a.vandijk@interroll.com - www.interroll.nl

Over Interroll
De Interroll Group is de toonaangevende aanbieder voor oplossingen op het gebied van materiaalstromen. De onderneming werd in 1959 opgericht en staat sinds 1997 genoteerd aan de Zwitserse beurs SIX Swiss Exchange. Interroll voorziet systeemintegrators en fabrikanten met een uitgebreid assortiment aan platform gebaseerde producten en diensten.

Oplossingen van Interroll worden toegepast in expres- en postdiensten, in e-commerce, op luchthavens, in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, in de mode- en automobielsector en in vele andere industrieën. De onderneming is actief voor merken als Amazon, Bosch, Coca-Cola, DHL, Nestlé, Procter & Gamble, Siemens, Walmart en Zalando. Het hoofdkantoor van Interroll is gevestigd in Zwitserland en bezit een wereldwijd netwerk van 32 ondernemingen met een omzet van ca. 401,5 miljoen CHF. De onderneming telt 2000 medewerkers (2016).
Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.