Vlaamse Ondernemers laten duizenden jongeren proeven van technologie

Tijdens het technologiefestival Let’s Get Digital in Antwerpen maakten jongeren kennis met technologie. Ook is een website gelanceerd om jongeren te inspireren voor STEM-studies te kiezen.

Trefwoorden: #imec, #Let’s Get Digital, #MNM, #STEM, #technologiefestival, #Universiteit Antwerpen, #VOKA

Lees verder

Opleiding

( Foto: VOKA )

ENGINEERINGNET.BE - In een wereld die steeds sneller evolueert en digitaliseert, zijn digitale skills en STEM-vaardigheden een onmisbare troef voor jongeren die binnen enkele jaren de arbeidsmarkt betreden.

Daarom ondersteunden 19 Vlaamse werkgevers- en sectororganisaties het Antwerpse technologiefestival Let’s Get Digital dat op 20 en 21 september plaatsvond. Hieraan deden twaalf scholen mee. De jongeren konden in dialoog gaan met Vlaamse ondernemers tijdens een ritje in een elektrische BMW i3 op een apart parcours.

Via een parcours van acht verdiepingen in het MAS konden jongeren achterhalen hoe hun toekomst eruit kan zien. Achteraf krijgen bezoekers een digitaal profiel met handige doorverwijzingen naar relevante opleidingen en de JOBSHOP, gehost door Vlaamse Ondernemers.

Daarnaast lanceerden Vlaamse ondernemers ook de website detoekomstwerkt.be die jongeren inspireert om te kiezen voor STEM-studies, waarmee ze in hun latere job kunnen meewerken aan innovaties van de toekomst.

Op deze site staan veel inspirerende getuigenissen van jongeren over hun STEM-studiekeuze, hun job of eigen onderneming en de belangrijke rol die techniek, wetenschap en digitale technologie daarin speelt.

Wie de site bezoekt kan ook een eigen toekomstprofiel laten opstellen via de zelftest die ook op Let’s Get Digital aanwezig was. Daarmee willen de Vlaamse Ondernemers jongeren blijven inspireren om een technische opleiding te kiezen en ondernemerschap te tonen.

Sinds de lancering van de site begin september, werd deze al door meer dan 3.000 unieke bezoekers bezocht.


ACHTERGROND
Let’s Get Digital is een organisatie van MNM, De Vlaamse Ondernemers, imec, de stad Antwerpen en de Universiteit Antwerpen.

Deelnemende organisaties waren onder meer Bilfinger, BASF, Covestro, Evonik, Xplore Group, Infofarm, In The Race, HNST, Cybernetic Walrus, EnergyVille, Flanders Make, Colruyt Group, MealHero, SICK, ROBO-CURE, MLDR, FabLab Factory, Payconiq by Bancontact en BMW.