• 14/03/2012

RS Components kondigt een update aan van de Raspberry Pi - bedrijfsblog

RS Components heeft een update gepubliceerd over de prijsstelling en beschikbaarheid van de Raspberry Pi.

Lees verder

Productnieuws

De Raspberry Pi is een computerkaart ter grootte van een credit card, die ontworpen is om een nieuwe generatie PC-gebruikers hun programmeervaardigheden te laten ontdekken en ontwikkelen.

Vanaf het moment dat de Raspberry Pi op 29 februari aangekondigd werd, heeft RS wereldwijd meer dan 200.000 meldingen van belangstelling ontvangen op haar website.

RS is een van de slechts twee distributeurs die een licentie hebben om de Raspberry Pi wereldwijd te verkopen.

De eerste partij kaarten wordt eind maart in de magazijnen van RS verwacht en deze zullen naar de klanten verzonden worden op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, op volgorde van klantinschrijvingen.

Vanwege de enorme vraag naar de Raspberry Pi, zullen de orders aanvankelijk beperkt blijven tot één kaart per klant.

Alle klanten die hun belangstelling gemeld hebben, zullen bericht krijgen wanneer ze een order voor een Raspberry Pi kunnen plaatsen via de nieuwe, speciale Raspberry Pi webshop van RS.

Door een Raspberry Pi op een monitor of TV en keyboard aan te sluiten, kunnen ontluikende computerprogrammeurs de kracht van de Raspberry Pi gebruiken om nieuwe programma's, games en apps te ontwikkelen, waarna de kaart dan veel van de taken die traditioneel door een PC uitgevoerd worden, zoals het browsen op internet, kan afhandelen.

De Raspberry Pi kaarten van RS zullen £21,60 kosten, plus £4,95 verzendkosten naar elke bestemming ter wereld, plus BTW en invoerrechten indien van toepassing. Raspberry Pi gebruikers zullen accessoires nodig hebben zoals een USB A-B kabel, HDMI kabel, voeding en een SD geheugenkaart.

Wanneer klanten deze kabels of andere accessoires tegelijkertijd bij RS bestellen, zijn de totale verzendkosten hetzelfde.

Namens de Raspberry Pi Foundation zei Liz Upton: “We zijn vol vertrouwen dat de door ons gekozen distributeurs al het mogelijke doen om aan de verbijsterende vraag naar ons eerste product te voldoen.

De omvang van de vraag heeft ons echt verrast, maar we weten dat RS alle mogelijke hulpbronnen ingezet heeft om de productie op te voeren en om zo spoedig mogelijk Raspberry Pi kaarten te leveren aan enthousiaste klanten.”

Glenn Jarrett, Head of Electronics Marketing bij RS Components, zei, “We hebben nog nooit zoveel belangstelling ervaren voor een product en het is een uitdaging geweest om de onverwacht grote vraag te behandelen."

"Liever dan de Raspberry Pi eenvoudigweg snel op de markt te brengen, is het echter onze prioriteit om er voor te zorgen dat klanten een product van uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid ontvangen."

"Ik weet dat het frustrerend is voor degenen die op de ontvangst van een kaart wachten, maar ik weet zeker dat ze verrukt zullen zijn wanneer ze de kaart eenmaal hebben."

"We willen onze klanten laten weten dat RS aan een aantal initiatieven werkt om hen te helpen om het beste te halen uit deze innovatieve, educatieve computerkaarten en we zullen deze initiatieven de komende weken bekendmaken.”

RS zal regelmatig contact hebben met klanten over het bestelproces en de beschikbaarheid van de Raspberry Pi. Betalen is mogelijk met PayPal en Visa of MasterCard credit- en debitcards.

Het Raspberry Pi concept is bedacht door de Raspberry Pi Foundation, een charitatieve instelling in Cambridge, UK, en is bedoeld om kinderen aan te moedigen en in staat te stellen om programmeren te leren en toe te passen.


CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl
Twitter: @RSElectronics
Tweet: RS Components
RS Components op Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Leibbrandt
www.nielsleibbrandt.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.