Dirk Van den Bosch wordt nieuwe CEO van DP World Antwerp

Van den Bosch volgt Rob Harrison op, die aangesteld werd als nieuwe Vice-President van DP World Inland and Logistics voor de Europese en Russische regio.

Trefwoorden: #Belgë, #CEO, #CRM, #digitaal, #digitalisering, #Dirk Van den Bosch, #DP World Antwerp, #DP World Inland and Logistics, #Dubai, #duurzaam, #Europa, #innovatie, #Luik, #Maersk, #regio, #Rob Harrison, #Rusland

Lees verder

HR

( Foto: DP World Antwerp )

ENGINEERINGNET.BE - Dirk Van den Bosch vervoegde DP World in 2008 als Chief Commercial Officer voor DP World VAE. In 2016 werd hij benoemd tot Regional Commercial Director in Europa.

Tijdens zijn meest recente rol speelde Van den Bosch een cruciale rol in de continue en duurzame groei in de regio, en lanceerde hij een complex programma om de ontwikkeling van een klantgerichte organisatie, CRM, Customer Experience-programma en digitale systemen te ondersteunen.

Van den Bosch startte zijn carrière in 1985 bij Maersk Group, waar hij verschillende functies in Antwerpen en Rotterdam bekleedde. Tussen 2000 en 2006 werkte hij als Director Global Sales bij Maersk in Antwerpen. Voordat hij bij DP World kwam, was Van den Bosch actief bij Samskip in Rotterdam. Met zijn nieuwe aanstelling bij DP World Antwerp keert Dirk Van den Bosch terug naar België.

Rob Harrison blijft gedurende de interim-periode gevestigd in Antwerpen. Hij zal tot minstens volgend jaar deel uitmaken van DP World Antwerp Holding, maar in een niet-operationele rol.

In zijn nieuwe functie als VP Inland and Logistics neemt Harrison het voortouw binnen het strategische plan van DP World om de inland-activiteiten in Europa en Rusland te vergroten door middel van overnames en productontwikkeling.

Harrison zal sterk inzetten op innovatie in de regio, met focus op digitalisering, duurzaamheid en nieuwe markten. Daarnaast zal hij de strategische link van de inland-activiteiten met het hoofdkantoor in Dubai uitbouwen.


ACHTERGROND
DP World Inland and Logistics heeft momenteel vestigingen in Luik, Germersheim, Mannheim en Stuttgart (Duitsland), Bazel (Zwitserland) en Novi Sad (Servië), en zal nog verder uitbreiden in Europa.