• 16/03/2012
  • |     BB

Ingenieurs schrijven boek '40 vragen voor 2020'

Op 20 maart 2012 wordt aan de UGent het boek '40 vragen voor 2020' voorgesteld. Daarin werpt onder meer ingenieur Frank De Winne een blik op de toekomst.

Trefwoorden: #20 vragen, #boek, #Frank De Winne, #ie-net, #ugent

Lees verder

Techniek

( Foto: ie-net )

ENGINEERINGNET.BE -- Het boek komt er in de nasleep van het symposium 'Onderzoek & Innovatie voor meer welvaart in 2020', dat op 17 november 2010 naar aanleiding van 175 jaar Ingenieursopleiding aan de UGent en het eredoctoraat Frank De Winne en in het kader van 'roadmap Vlaanderen' werd georganiseerd.

De auteurs vertrekken van de stelling dat technologie zorgt voor FUN, SPEED, LIFE, CLEAN, SAFE & SMART, nu en later.

Dit waren ook de centrale thema’s van het symposium aan de UGent en dat de basis vormde voor het boek ’40 vragen voor 2020’.

De auteurs zijn, naast Frank De Winne, de UGent-professoren Kevin Van Geem en Kim Verbeken, en Luc Taerwe, decaan faculteit Ingenieurswetenschappen- en Architectuur van UGent.

De publicatie is een initiatief van ie-net, de vereniging van alle ingenieurs in Vlaanderen en Brussel, en de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de UGent.


ACHTERGROND
Het boek is te koop bij ie-net voor 25 euro (20 euro voor leden van ie-net, KVIV en VIK) en kan besteld worden via een mail met facturatie- en leveringsgegevens en het aantal exemplaren naar toon.de.bruyn@ie-net.be.