UGent stapt mee in Siemens Industry Academy

De academie, die vorig jaar ontstond om ingenieursopleidingen en grote industriële spelers in Vlaanderen dichter bij elkaar te brengen, gaat nu ook een partnerschap aan met de UGent.

Trefwoorden: #KU Leuven, #masterproef, #Siemens, #Siemens Industry Academy, #UGent

Lees verder

opleiding

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - De Industry Academy werd in 2019 door Siemens opgericht om onderwijsinstellingen, studenten en privébedrijven te verenigen en voor elk van hen concrete meerwaarde te bieden.

Na een eerdere samenwerking met KU Leuven, stapt nu ook UGent mee in het verhaal. Studenten industrieel ingenieur kunnen bij de start van het nieuwe academiejaar deelnemen aan het Master-project.

In het kader van het nieuwe project worden studenten begeleid door gerenommeerde industriële bedrijven. Tijdens dit traject wordt op een innovatieproject gewerkt van het bedrijf dat gebruikmaakt van Siemens-technologie. De Industry Academy brengt de partijen samen en faciliteert alles.

Voor de start van het nieuwe academiejaar zetten opnieuw verschillende nieuwe industriële spelers hun schouders onder het onderwijsproject. Zo kunnen de studenten inmiddels al bij 40 gerenommeerde bedrijven terecht.