Vlaamse Scriptieprijs zoekt sterke STEM-scripties

De Vlaamse Scriptieprijs, Eos en Agoria bekronen ieder jaar de sterkste thesissen van het afgelopen jaar met prijzen tot 2.500 euro. Neem ook deel en schrijf je thesis in voor 4 oktober.

Trefwoorden: #Agoria, #Scriptie vzw, #thesis, #Vlaamse scriptieprijs, #wedstrijd

Lees verder

opleiding

ENGINEERINGNET.BE - Ook in deze moeilijke tijden en omstandigheden werkten heel wat studenten een sterke, boeiende en nieuwswaardige thesis af. Een uitzonderlijke prestatie, die vaak gepaard ging met heel wat bloed, zweet en tranen.

Het zou dan ook bijzonder jammer zijn om deze eindwerken te laten verkommeren binnen de muren van de hogeschool of universiteit. Daarom kunnen afstuderende studenten meedoen aan de Vlaamse Scriptieprijs. Daarbij maken ze kans op prijzen tot 2.500 euro en media-aandacht voor hun onderzoek.

Deelnemen
Om mee te doen moeten studenten voor zondag 4 oktober hun scriptie, samen met een vlot geschreven, journalistiek artikel van maximaal 1.000 woorden, uploaden via de website. Bij deelname wordt hun scriptie bovendien in de Vlaamse Scriptiebank gepubliceerd.

In die gratis raadpleegbare thesisbank wil Scriptie vzw excellente eindwerken toegankelijk maken voor het brede publiek. Bovendien promoot Scriptie vzw de werken bij de media met het oog op een publicatie.

STEM-onderzoek
Via de uitreiking van twee deelprijzen is er bijzondere aandacht voor eindwerken uit de zogenaamde STEM-opleidingen Science, Technology, Engineering en Mathematics:

  • Het populair-wetenschappelijke maandblad EOS gaat op zoek naar de beste scriptie in de exacte wetenschappen. De winnaar hiervan krijgt een prijs ter waarde van 1.000 euro, een Eos-abonnement en redactionele aandacht in het maandblad.
  • De technologiefederatie Agoria beloont de auteur van het sterkste technologische eindwerk met een prijs ter waarde van 1.500 euro.

Klik hier voor alle infomatie en om in te schrijven