OWS overgenomen door Normec Group

De Normec Group (Normec) heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Organic Waste Systems (OWS) van de aandeelhouders.

Trefwoorden: #Normec, #Normec Group, #Organic Waste Systems, #overname, #OWS

Lees verder

Techniek

( Foto: OWS )

ENGINEERINGNET.BE - OWS werd opgericht in 1988 en heeft zijn hoofdkantoor in Gent en heeft momenteel meer dan 115 mensen in dienst. Het bedrijf heeft dochterondernemingen in de VS, Duitsland en Japan en de verwachte omzet van deze bedrijven wordt geschat op 25 miljoen euro in 2020.

Het is wereldleider op het vlak van de bepaling van de biologische afbreekbaarheid en composteerbaarheid, en heeft daarnaast ook verschillende vergistingsprocessen ontwikkeld voor de verwerking van huishoudelijk afval en ander organisch materiaal (de ‘DRANCO- technologie’), waarin het Vlaamse bedrijf ook tot de top 5 in de wereld behoort.

Normec is actief op het gebied van testen, inspecteren, certificeren (TIC) en compliance, voornamelijk in Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 1.100 medewerkers. Het is de bedoeling dat OWS op zelfstandige wijze samen met hen verder zal groeien.