Pan-Europees project onthult volgende generatie elektromotoren

Een consortium van experts op het gebied van voertuigelektrificatie onthult de resultaten van een 3-jarig pan-Europees onderzoeksproject. Er wordt een nieuwe e-drive gepresenteerd die verschillende innovaties combineert.

Trefwoorden: #aandrijving, #elektrische voertuigen, #Punch Powertrain

Lees verder

Techniek

( Foto: Punch Powertrain )

ENGINEERINGNET.BE - De kosten en efficiëntie van het nieuwe systeem zijn essentieel om de aanvaarding van schone elektrische voertuigen te stimuleren. Het doel is met name de algehele milieu-impact te verminderen door het gebruik van zeldzame aardmetalen te verminderen.

ModulED is een door de EU gefinancierd onderzoeksproject voor groene voertuigen; het brengt 9 deskundige leveranciers samen in verschillende domeinen van elektrificatie.

De volledige 3-in-1 integratie ( e-motor, inverter en transmissie) door Punch Powertrain resulteert in een unit met verhoogde efficiëntie. Hij onderscheidt zich door zijn prestaties die superieur zijn aan die van de modernste e-drive units. Onder de innovaties zitten een 6-fasen e-machine met een compacter ontwerp en een verlaagd gebruik van zware zeldzame aardematerialen.

De e-machine wordt aangestuurd door een nieuw ontwikkelde inverter op basis van wide bandgap GaN halfgeleidertechnologie. Geïmplementeerde meerfasen foutdetectie zorgt voor een 33% verhoogde fouttolerantie.

De prestaties, efficiëntie en akoestisch gedrag van de aandrijfeenheid werden getest. Studies hebben een maximale efficiëntie van 93% en 92% aangetoond in de eerste en tweede versnelling.

Video: