Renault Group kiest voor Terrafame voor duurzame nikkelbevoorrading

Renault Group heeft onlangs een bevoorradingscontract ondertekend met het Finse bedrijf Terrafame, een van de belangrijkste metaalproducenten voor de fabricage van batterijen voor elektrische voertuigen.

Trefwoorden: #duurzaam, #elektrisch voertuigen, #nikkel, #Renault, #Terrafame

Lees verder

Techniek

( Foto: Renault Group )

ENGINEERINGNET.BE - Met dit akkoord verzekert Renault Group zich van een aanzienlijke bevoorrading met nikkelsulfaat, goed voor een jaarlijkse capaciteit van ongeveer 15 GWh.

De bedoeling van deze samenwerking is om de impact op het milieu te verminderen en een tot nu toe ongezien traceerbaarheidssysteem in te voeren in de bevoorradingsketen voor batterijen.

Het productieproces van Terrafame, dat gebaseerd is op bioleaching (winning van metalen uit hun ertsen door het gebruik van levende organismen), gebruikt ongeveer 90% minder energie dan het gemiddelde van de industrie voor de productie van nikkelsulfaat. Bovendien begint en eindigt het geïntegreerde productiesysteem op een enkel industrieterrein, van de mijn tot de productie van chemische producten voor batterijen.

Met de oprichting van de industriële pool voor elektrische voertuigen ElectriCity positioneert de groep zich als speerpunt voor het gebruik van krachtigere, koolstofarme en herbruikbare batterijen.

In combinatie met het partnerschap met Vulcan om de levering van koolstofarm lithium veilig te stellen en de alliantie met Veolia & Solvay om batterijmaterialen in gesloten kring te recycleren, betekent dit akkoord een nieuwe stap in de richting van de vermindering van de ecologische voetafdruk van elektrische voertuigen.