Nieuwe Volvo batterijfabriek in Zweden goed voor 3.000 jobs

Nadat België al afviel, hebben Volvo Cars en Northvolt het Zweedse Göteborg gekozen als vestigingsplaats voor een nieuwe batterijfabriek (opening in 2025), tot 3.000 jobs zal creëren en een aanvulling zal vormen op het reeds geplande R&D-centrum.

Trefwoorden: #batterij, #investering, #Nothvolt, #Volvo Cars

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Cars )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe fabriek en de nauwe banden met Northvolt zullen de elektrificatiestrategie van Volvo Cars aanzienlijk versterken, aangezien de onderneming ernaar streeft om tegen 2030 uitsluitend volledig elektrische auto’s te produceren en te verkopen.

De fabriek, waarvan de bouw van start zal gaan in 2023, zal geavanceerde batterijcellen produceren. De fabriek zal een potentiële jaarlijkse batterijproductiecapaciteit hebben van tot 50 gigawattuur (GWh), wat batterijen levert voor ongeveer een half miljoen auto's per jaar.

De Zweedse locatie van de fabriek, die gebouwd zal worden in Torslanda, Göteborg, biedt voordelen zoals een directe route naar de grootste autofabriek van Volvo Cars, toegang tot infrastructuur, een sterke pijplijn van duurzame energievoorziening en relevante jobcompetenties, evenals de nabijheid van zowel de R&D-eenheden van Volvo Cars als van Northvolt.

Aangezien duurzame productie een centraal principe is van het partnerschap, zal de fabriek worden aangedreven door fossielvrije energie met de focus op het stimuleren van hernieuwbare energiecapaciteit in de regio.