• 17/04/2012

Community Choice Award in 'DesignSpark chipKIT challenge' - bedrijfsblog

RS Components' eerste prijsuitreiking voor het meest creatieve projectvoorstel in de wedstrijd waarmee energiezuinig elektronica-ontwerp wordt aangemoedigd.

Lees verder

Productnieuws

RS Components (RS), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft de eerste winnaar bekendgemaakt van de Community Choice Award als onderdeel van haar DesignSpark chipKIT Challenge, een online wedstrijd ter bevordering van energiezuinig elektronicaontwerp voor geïntegreerde toepassingen, die eind maart ten einde loopt.

Engineers, studenten en hobbyisten worden aangemoedigd om ecologische ontwerpen te maken die het energieverbruik in elektronische systemen doen afnemen, door gebruik te maken van de bekroonde, gratis DesignSpark PCB ontwerptool van RS en het Digilent chipKIT Max32-ontwikkelplatform met de 32 bits PIC32-microcontroller van Microchip Technology.

Het jurypanel, bestaande uit ontwerp-engineers en deskundigen, heeft het meest creatieve projectvoorstel op DesignSpark.com uitgezocht en er de Community Choice Award aan uitgereikt.

Brian Connell uit Zuid-Afrika werd als winnaar gekozen met zijn project voor een “Hydroponisch regelsysteem voor irrigatie en voedingsstoffen” (Hydroponics Water and Nutrient Control System). Om deze prijs in de wacht te slepen, moest de deelnemer een creatief projectvoorstel indienen, updates over de voortgang verschaffen en tools van DesignSpark gebruiken voor het ontwerp.

Hij krijgt een waardebon ter waarde van $100 die hij kan besteden aan producten besteld op RS Online of de website van Allied Electronics, alsook een eenjarig abonnement op de digitale tijdschriften Circuit Cellar en Elektor, de mediapartners van RS voor de wedstrijd.

“Sinds de lancering van de wedstrijd eind november vorig jaar, hebben wereldwijd meer dan 1.800 mensen deelgenomen aan de wedstrijd. De ingediende projecten zijn van een uitstekende kwaliteit en beslaan een groot aantal technologische gebieden, van data-acquisitie en robotica tot energieproductie, automatisering, besturing en Slim Wonen,” zei Mark Cundle, Technical Marketing Manager bij RS Components (foto).

“Wij feliciteren Brian met zijn innovatieve project en sporen engineers aan om ook aan de wedstrijd deel te nemen en originele, nuttige ontwerpen te maken om het energieverbruik in toepassingen van geïntegreerde systemen te verminderen.”

De winnaar van de tweede Community Choice Award zal eind maart bekendgemaakt worden. De uiteindelijke winnaars van in totaal $10.000 aan prijzengeld, waaronder een eerste prijs van $5.000, zullen in mei 2012 onthuld worden. De einddatum voor het indienen van projecten is 27 maart 2012.

Voor meer informatie en om zich in te schrijven voor de DesignSpark chipKIT Challenge gaat u naar chipkitchallenge.com.


CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl
Twitter: @RSElectronics
Tweet: RS Components
RS Components op Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network
www.quintmark-network.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.