Eerste Cleantech Hero Mobiliteit voor E-Trucks Europe

In tijden waarin klimaat hand in hand gaat met de zoektocht naar duurzame niet-fossiele energie, is waterstof-aangedreven zwaar transport een flinke stap in de goede richting en mag E-Trucks Europe zich een echte Cleantech Hero Mobiliteit noemen.

Trefwoorden: #cleantech, #E-Trucks, #transport, #waterstof

Lees verder

Nieuws

( Foto: E-Trucks Europe )

ENGINEERINGNET.BE - Een professionele jury beoordeelde alle kandidaten op de relevantie van de innovaties, het TRL-niveau, de impact in Vlaanderen en de internationale ambities van het bedrijf, de mate waarin het bedrijf als ambassadeur voor de Vlaamse cleantech kan optreden, de implementatie van de SDG’s en de samenwerking met alle schakels van de quadruple helix.

Na een eerste selectie kwamen binnen de categorie Mobiliteit drie finalisten uit de bus: E-Trucks Europe, Aptus en Rear Window, waarna die eerste als winnaar werd aangeduid.

De technologie die het bedrijf aanbiedt, levert een onmiddellijke bijdrage aan de lagere uitstoot van CO2 in het verkeer en trucks op waterstof horen helemaal thuis bij de innovatieve cleantech. Het is een schone technologie die het potentieel heeft om in binnen- en buitenland een bijzonder grote duurzaamheidsimpact te realiseren.

Bovendien is hun technologie marktrijp. Vooral de keuze voor trucks voor afvalophaling wordt erg gewaardeerd. Dit gaat immers om stil maar noodzakelijk transport met een zeer korte lijn naar de burger.

De jury voor deze Cleantech Flanders Hero Mobiliteit bestond uit Claire Tillekaerts (FIT), Dirk Fransaer (VITO), Frans Snijkers (Cleantech Flanders), Steve Sel (VIL), Goedele Sannen (VOKA) en Jean-Marc Timmermans (Agoria).

Over E-Trucks Europe
E-Trucks Europe is gevestigd in Lommel en is gespecialiseerd in het zoeken naar innovatieve mogelijkheden voor duurzaam transport. Zij produceert waterstofhybride voertuigen met een elektrische drijflijn.