De Meeuw automatiseert logistieke flow van bouwmodules met NOVA-oplossing van Aucxis

Het Nederlandse De Meeuw had nood aan automatisering om meer inzicht te krijgen in zijn vloot en om alle bouwmodules foutloos en vlot te kunnen registreren, lokaliseren en identificeren op strategische punten.

Trefwoorden: #Aucxis, #automatiseren, #flow, #logistiek

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Aucxis )

ENGINEERINGNET.BE - Aucxis stelde aan De Meeuw (actief in heel Europa) voor om de logistieke flow  te automatiseren met de NOVA RFID Asset Management oplossing.

Dankzij een weldoordachte combinatie van RFID-hardware, -middleware en -software kan De Meeuw zijn modules volgen doorheen het productie- en uitleveringsproces en te allen tijde hun positie registreren en hun status (voorraad, productie, transport…) updaten of opvragen.

Via de POLARIS Asset Management Software worden picklijsten afgewerkt, rapporten opgevraagd, controles, inspectie en inventarisatie uitgevoerd. POLARIS biedt ook de mogelijkheid om foto’s toe voegen in functie van kwaliteitscontrole.  Vaste RFID-gates zorgen voor extra controle aan de in- en uitritten van de fabriek en het terrein.

De klant vat de voordelen van de RFID-oplossing samen als volgt:
"Dankzij NOVA RFID Asset Management kregen onze medewerkers grip op hun werkzaamheden. Ze weten precies waar welke module staat, welke modules op transport gaan of retour komen. Hun zoektijd is aanzienlijk gereduceerd en de voorraad is altijd accuraat. Eventuele fouten of onduidelijkheden zijn in een handomdraai opgespoord en kunnen gemakkelijk worden gecorrigeerd", Manager Asset Management Frank van der Sprong, De Meeuw

Lees de casestudy voor meer details over dit project.

Voor meer informatie:
Aucxis RFID Solutions
Zavelstraat 40 - 9190 Stekene
Tel. +32 (0)3 790 17 - info@aucxis.com - www.aucxis.com/rfid