Siemens en NVDIA partneren om industrieel metaverse mogelijk te maken

Beide partners kondigden een uitbreiding van hun partnerschap aan om het industriële metaverse en het toenemende gebruik van artificiële intelligentie (AI)-ondersteunde technologie voor ‘digital twins’ mogelijk te maken.

Trefwoorden: #automatisering, #digital twin, #NVIDIA, #Siemens, #transformatie

Lees verder

Techniek

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - Als eerste stap in deze samenwerking willen de ondernemingen Siemens Xcelerator, het open digitale businessplatform, verbinden met NVIDIA Omniverse, een platform voor 3D-design en -samenwerking.

Dat zal bijdragen tot een industrieel metaverse met op fysica gebaseerde digitale modellen van Siemens en realtime AI van NVIDIA, waarin ondernemingen sneller en met meer vertrouwen beslissingen kunnen nemen. Dit zal het gebruik van ‘digital twins’ versnellen om productiviteits- en procesverbeteringen te creëren tijdens de productie- en productlevenscycli.

Ondernemingen van elk formaat zullen ‘digital twins’ met realtime prestatiegegevens kunnen gebruiken; innovatieve industriële IoT-oplossingen kunnen creëren; bruikbare inzichten uit analyses kunnen benutten aan de edge of in de cloud; en de technische uitdagingen van morgen kunnen aanpakken door visueel rijke totaalsimulaties toegankelijker te maken.