Interreg-project levert statusrapport rond groene waterstof af

Het project Inn2POWER leverde onlangs het rapport 'Green Hydrogen State of the Nations Summary' af. Het rapport biedt een overzicht van het huidige groene waterstoflandschap in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Trefwoorden: #Interreg, #project, #waterstof

Lees verder

Nieuws

( Foto: Inn2POWER )

ENGINEERINGNET.BE - Groene waterstof en offshore windenergie zijn veelbelovend. Het Interreg-project Inn2POWER project probeert dit een duwtje in de rug te geven door kmo's te ondersteunen bij hun verdere groei op vlak van offshore wind en groene waterstof.

Zo werd het 'Green Hydrogen State of the Nations Summary Report' ontwikkeld in het kader van dit project. Dit rapport geeft de laatste stand van zaken rond de ontwikkelingen op vlak van beleid, projecten, infrastructuur en ecosystemen in de vier partnerlanden.

Het doel van Inn2POWER is de innovatiecapaciteit uit te breiden en de toegang tot de offshore windindustrie en groene waterstof voor kmo's te verbeteren door offshore wind- en groene waterstofbedrijven in de Noordzee-regio met elkaar in contact te brengen.

Een aantal interessante tools, zoals het rapport, moeten hierbij helpen. Andere tools die worden ontwikkeld zijn een bedrijvengids (een interactief kaarten-/adressenboek voor de offshore wind- en groene waterstofindustrie) en een gebruiksvriendelijke webgebaseerde marktplaats die bedrijven in staat stelt een volledige gids van internationale testfaciliteiten voor de offshore wind- en groene waterstofindustrie te raadplegen.

WaterstofNet werkte samen met 8 partners aan dit rapport: POM West-Vlaanderen, Port Oostende en De Blauwe Cluster (België), Stichting NNOW (Nederland), WAB - Wind Agentur Bremerhaven (Duitsland) en Kent County Council, Opergy en Hydrogen East (Verenigd Koninkrijk)