• 08/05/2012

Met Creo 2.0 introduceert PTC een nieuwe taakspecifieke app - persbericht

Met de release van Creo 2.0 introduceert PTC de 10e app voor de Creo-softwarefamilie nl. "Creo Options Modeler". PTC is vastberaden de beloften rondom Creo waar te maken.

Lees verder

Productnieuws

PTC kondigt Creo 2.0 aan, de meest recente release van hun revolutionaire product ontwikkelingssoftware.

Afgelopen juni, verlegde PTC de geldende CAD-normen met de introductie van de eerste negen Creo ‘apps’. Deze apps maakten het dankzij geïntegreerde, doelgerichte tools mogelijk veel meer mensen en expertises te laten bijdragen aan een ontwerptraject.

Met Creo 2.0 introduceert PTC thans een nieuwe taakspecifieke app ter ondersteuning van modulair productontwerp. Hiermee krijgen bedrijven veel meer flexibiliteit in hun benadering van concept design. Bovendien verbetert Creo 2.0 de productiviteit van al beschikbare Creo apps.

“Met de introductie van Creo 2.0 bewijst PTC nogmaals onze vastberadenheid de beloften rondom Creo waar te maken. Hiermee hopen wij langslepende problemen ondervonden bij het gebruik van traditionele CAD-tools op te lossen”, vertelt Michael Campbell, divisiemanager PTC MCAD-segment.

“Voortbouwend op PTC’s reputatie voor innovatieve oplossingen, biedt Creo een totaal andere benadering van product design. Met deze software is optimale samenwerking op hetzelfde ontwerp mogelijk met behoud van conformiteit aan alle data ongeacht het ontwerp- of databron, en maximale databescherming. PTC levert hiermee ook de technische mogelijkheid modulaire productontwerpen te beheren op basis van stuklijsten.”

Modulair product design
Met Creo 2.0 introduceert PTC de tiende app voor de Creo-softwarefamilie – Creo Options Modeler. Deze nieuwe taakspecifieke app is gemaakt voor ontwerpers die binnen een ontwerpcyclus 3D-productontwerpen moeten maken of valideren.

De nieuwe app, die komende zomer beschikbaar zal zijn, omvat gebruikersvriendelijke, krachtige en specialistische functies voor het opstellen van 3D-productassemblages, ongeacht de omvang of complexiteit daarvan.

Wanneer samen gebruikt met Creo Parametric, biest Creo Options Modeler ontwerpteams ondersteuning bij het nauwkeurig bepalen en valideren van massa, zwaartepunten en andere ontwerpkritische vraagstukken.

Creo Options Modeler ondersteunt PTC’s AnyBOM Assemblagetechnologie, die ontwerpteams de kracht en schaalbaarheid biedt die nodig is om data voor modulaire ontwerpstructuren te creëren, valideren en hergebruiken.

Door Creo Options Modeler te combineren met PTC’s Windchill productlifecyclemanagement-software, kunnen 3D-afbeeldingen van productconfiguraties op basis van individuele stuklijsten worden gegenereerd en gevalideerd.

De nieuwe app maakt het hergebruik van bestaande 3D-modellen een stuk eenvoudiger. Dankzij de innovatieve interface tagging wordt het aantal procesfouten aanzienlijk verminderd en zijn herberekeningen niet nodig.

Als lid van de Creo-productfamilie, is data in Creo Options Modeler volledig uitwisselbaar met andere Creo apps. Uiteenlopende projectmedewerkers kunnen meteen aan de slag met behoud van alle kritische data. Uitwerking van ontwerpdetails wordt hierdoor eenvoudiger en dit heeft op zijn beurt een positief effect op de productiviteit.

Een nieuwe visie op concept design
Veel bedrijven geven er de voorkeur aan eerst in 2D ontwerpen te maken om zodoende - alvorens verder te gaan met het vervaardigen van meer ingewikkelde 3D-modellen – snel meerdere opties te kunnen bekijken.

Met Creo 2.0 geeft PTC invulling aan onze belofte de mogelijkheid te scheppen het maximale te halen uit zelfs de vroegste stadia van een ontwerpproces. De nieuwste versies van Creo Parametric, Creo Direct, Creo Sketch (nu ook verkrijgbaar voor Mac OS X) en Creo Layout bieden gezamenlijk de mogelijkheid samenwerking, innovatie en ontwerpprocessen te verbeteren tijdens de conceptfase van een ontwerptraject.

Omdat alle Creo apps gebaseerd zijn op hetzelfde datamodel, kunnen alle projectmedewerkers eenvoudig 2D-data uitwisselen en bewerken in alle apps. Bovendien kunnen de verkregen data en ontwerpen in een later stadium opnieuw gebruikt worden. Hiermee wordt de detailontwerpfase aanzienlijk versnelt.

Met Creo Layout 2.0 richt PTC zich met name op het bieden van een oplossing voor specifieke problemen die zich voordoen bij de overgang van 2D naar 3D.

Creo Layout maakt het gebruikers mogelijk: op eenvoudige wijze een layout van complexe assemblages te maken, snel mogelijke ontwerp variaties af te wegen, uiteenlopende 2D-CADdocumenten te importeren, 2D tekeningen te wijzigen, data te beheren met behulp van groepen, tags en structuren, en afmetingen, en aantekeningen en tabellen te beheren.

Eenmaal gemaakt, kan een 2D-ontwerp in Creo Layout als basis dienen voor 3D-modellen. Hierdoor is het mogelijk assemblages uit te werken in 2D of om 2D te gebruiken om detailontwerpen van onderdelen te maken. Veranderingen in het ontwerp in 2D worden bij het overzetten automatisch verwerkt in 3D.

Verbeterde productiviteit
In deze nieuwe versie zijn niet minder dan 490 verbeteringen doorgevoerd in de Creo-appfamilie. Alle Creo apps zijn ontworpen voor een optimale gebruiksvriendelijkheid en maximale ontwerpproductiviteit.

Het algehele ontwerpproces wordt met behulp van Creo Parametric gestroomlijnd en versneld dankzij:

Freeform-oppervlaktes – Met verbeterde freestyle-opties, kunnen ontwerpers snel en makkelijk meer verfijnde oppervlaktes maken met een veel hogere mate van detaillering. Dit alles met behoud van top-down controle over het algehele freeform-ontwerp. De tijd die doorgaans nodig is voor het vertalen van concepten in precieze, hoogst gedetailleerde en esthetische productontwerpen wordt hierdoor meetbaar verminderd.

Doorsneden – Ontwerpers die werken met 3D-doorsnedes krijgen volledig inzicht in het product dankzij nieuwe, intuïtieve en snelle manieren om onderdelen te ontwerpen en dynamisch te herpositioneren, met inbegrip van directe toegang vanuit de ontwerpboom. Real time onderbrekingsdetectie binnen een onderdeel, in combinatie met 2D-visualisatie, helpt ontwerpers het ontwerp en wijzigingen te visualiseren en mogelijke problemen vroegtijdig te signaleren en op te lossen. Deze nieuwe gereedschappen verbeteren de productiviteit bij het werken met doorsneden en bieden bovendien een veelzijdig ontwerpomgeving ter versnelling van het ontwerpproces.

Meten – Het nieuwe, gestroomlijnde meetgereedschap is gebruiksvriendelijker en verhoogt de productiviteit. Ontwerpers verkrijgen hiermee snel een gedetailleerd inzicht in kritieke dimensies en metingen van een willekeurig geselecteerd oppervlak. Dankzij de mogelijkheid controle uit te oefenen op hoe en waar resultaten worden getoond – en toestemming te verlenen voor het hergebruik van gegevens in andere applicaties waaronder Word – zijn ontwerpers in staat de efficiency en accuraatheid van metingen gedurende het hele ontwerpproces te maximaliseren.

Track changes – De vernieuwde track changes-toepassing in Creo Parametric biedt ontwerpers de mogelijkheid veranderingen - door andere doorgevoerd - met behulp van Creo Direct te zien, accepteren of verwijderen. Hierdoor kunnen ontwerpers nu met één of meer partijen in de hele organisatie werken, terwijl ze de volledige controle behouden over hoe veranderingen worden doorgevoerd in het parametrisch model. Hierdoor blijft het ontwerpdoel onaangetast. Ongeacht de Creo app of ontwerpbenadering, kunnen teams nu echt samenwerken.

Al met al biedt Creo Parametric state-of-the-art functionaliteiten. Dankzij het automatiseren van alledaagse handelingen worden werkstromen gestroomlijnd en de productiviteit verbeterd. Met als resultaat: een soepel verlopend en sneller ontwerpproces.

Naast Creo Parametric, heeft PTC voor andere apps belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Nieuwe functionaliteiten in Creo Direct versnellen het maken van voorstellen en offertes. Bovendien kunnen 3D-ontwerpen al in een vroeg stadium snel en eenvoudig worden gemaakt – zelfs door niet-deskundigen.

Ook kunnen modellen met minimale inspanning aangepast worden op basis van beschikbare, bestaande data van aanwezige onderdelen en assemblages. Daarbij kunnen meerdere onderdelen en assemblages gepositioneerd worden dankzij de nieuwe en intelligente ‘snapping’ functie.

En omdat Creo Direct naadloos aansluit bij Creo Parametric en andere Creo apps, kan elk 3D-ontwerp gedeeld worden door alle gebruikers die in een organisatie betrokken zijn bij het ontwerpproces.

Het installeren van Creo is met deze nieuwste versie ook aanmerkelijk vereenvoudigd: alleen apps die passen binnen de omgeving van de klant en die binnen de licentieovereenkomst vallen, worden gedownload en geïnstalleerd. Medewerkers kunnen sneller dan ooit tevoren met Creo aan de slag.

Meer informatie zal gegeven worden op het jaarlijks User Event, PlanetPTC Live.

Bijkomende bronnen:
• Creo Product Page (website)
• Creo Options Modeler (website)
• Creo Parametric (datasheet)
• Creo Layout (datasheet)
• Creo 2.0 Frequently Asked Questions (FAQ)
• Creo 2.0 Top Ten Reasons to Upgrade (datasheet)
• Introduction to Creo Layout (video)
• Images & Captions
• Creo Ready Software and Hardware Partners

Beschikbaarheid
Creo Options Modeler is vanaf vandaag verkrijgbaar als een aanvulling op Creo Parametric. Vanaf juni 2012 wordt dit ook als stand-alone app aangeboden. Alle andere Creo 2.0 apps zijn al beschikbaar.


Meer informatie:
PTC
Pegasuslaan 5 - 1831 Diegem
0032(0)27164050
lfeyen@ptc.com - www.ptc.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
PTC



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.