• 21/05/2012

PTC’s Windchill 10.1 nu ook geïntegreerd in Integrity - persbericht

PTC kondigt de integratie van Windchill 10.1, hun product lifecycle management (PLM )software, met PTC’s recent overgenomen Integrity lifecycle-management systeemtechnologiesoftware.

Lees verder

Productnieuws

PTC kondigt vandaag de nieuwe versie aan van Windchill®, , hun product lifecycle management (PLM) software, welke nu geïntegreerd is met PTC’s recent overgenomen Integrity™ software system lifecycle management technologie.

PTC’s nieuwste versie van Windchill PLM–software is nu volledig geïntegreerd met de door PTC onlangs aangeschafte Integrity lifecycle-management systeemtechnologiesoftware. Met Windchill 10.1 heeft PTC op veel onderdelen van deze PLM-software substantiële verbeteringen doorgevoerd. Dankzij de integratie met Integrity is de manier waarop gegevens en klantspecificaties verzameld en beheerd worden drastisch verbeterd. Ook zijn de beheeropties en traceerbaarheid van doorgevoerde wijzigingen en aanpassingen aangescherpt. Bovendien is met de introductie van Windchill Mobile™ het nu ook mogelijk mobiel aan de slag te gaan op een iPad of iPhone.

“Een van de doelen van PTC, is producenten te helpen nieuwe manieren te vinden om de concurrentieslag aan te gaan in hun marktsegment. En om hun successen in de loop van de tijd ook te kunnen herhalen”, aldus Brian Shepherd, executive vice president, PTC PLM Segment. “Met deze nieuwste versie van Windchill, hebben wij niet alleen een aantal kritische functionele aspecten verbeterd, maar we hebben tegelijk ook belangrijke verbeteringen doorgevoerd in de gebruiks- en onderhoudsvriendelijkheid van het hele product. Met PTC blijven we daarmee voortrekker op het gebied van het creëren van meerwaarde voor bedrijven door het invoeren van PLM-technologie.”

Meer doen: Integrity’s Comprehensive Requirements Management

Nog minder dan een jaar na de overname door PTC, draagt Integrity nu al bij aan het uitbreiden van PTC’s software-applicaties en -mogelijkheden. De krachtige functies van Windchill en Integrity - waaronder de data-uitwisseling en auteur- en beheerfuncties van Integrity en de ‘flow-down’ traceerbaarheid van Windchill - zijn door PTC geïntegreerd in Windchill 10.1. Deze unieke combinatie levert software met krachtige, complete beheerfuncties op basis waarvan verbeteringen op het gebied van productkwaliteit, herinvoer van gegevens en snellere time-to-market nu mogelijk zijn.

Bovendien sluit Windchill naadloos aan bij Integrity-functionaliteiten op het gebied van veranderings- en configuratiemanagementcapaciteiten voor het in kaart brengen van defecten en mogelijke problemen. Ook kunnen nieuwe softwareversies nu eenvoudig gesynchroniseerd worden met bestaande productconfiguraties.

Gegevensinvoer en –management zijn twee kritische factoren binnen de levenscyclus van een product. Volgens sectoranalist CIMdata: “Gegevensbeheer gaat over het vinden van een balans: het voorkomen dat één stel eisen de overhand krijgt over een ander. Om de juiste balans te vinden en behouden, is het belangrijk dat de klanteisen vastgelegd en beheerd worden gedurende de volledige levenscyclus van een product. Op basis hiervan kunnen producenten producten ontwerpen, maken en leveren die voldoen aan alle klantspecificaties en –wensen. En die zelfs overtreffen.”

Bovendien zijn Windchill’s beheerfuncties verder verbeterd om geavanceerde ondersteuning te bieden bij configureerbare producten. In combinatie met de nieuw digitale mock-up opties in Creo 2.0 zijn de Windchill-verbeteringen volledig in lijn met PTC’s AnyBOM Assembly technology-strategie. Dankzij deze technologie beschikken ontwerpteams over de capaciteit en schaalbaarheid om modulaire productmodellen te ontwerpen, te valideren en te hergebruiken.

PTC heeft specifiek voor op de detail- en consumentenmarkt gerichte productiebedrijven de beheermogelijkheden van productgerelateerde content binnen Windchill sterk verbeterd. Met behulp van een nieuwe versie van FlexPLM-technologie kunnen CAD-referentiemodellen nu in een Windchill-omgeving beheerd worden. Hiermee krijgen productontwerpers beter inzicht op het werken met en verwerken van producten die zowel harde als zachte elementen bevatten (bijv.: het frame van een stoel en de bekledingsstof).

Weet meer: Hou zicht op naleving van wettelijke regels, kwaliteit en kosten

Daar waar het gaat om een kritische zaken zoals het naleven van wettelijke regels, heeft PTC de tracking en -monitoring capaciteiten van Windchill uitgebreid. Dankzij Windchill kunnen producenten nu bijvoorbeeld nauwkeurig de aanwezigheid van mineralen waaronder tantalium, tin, wolfraam, goud (en de vele derivaten daarvan) identificeren en rapporteren conform de onlangs in de VS verscherpte Conflict Minerals-wetgeving. Hierdoor wordt de kans op reputatieschade en het risico van het overtreden van wettelijke regels (en het moeten betalen van daaraan verbonden boetes) en/of klanteisen geminimaliseerd.

Om producenten bij te staan in hun streven de beste kwaliteit te leveren, is de manier waarop Windchill productstructuurinformatie analyseert verscherpt. Windchill maakt het mogelijk vroegtijdig inzicht te krijgen in productbetrouwbaarheid door, door Creo geïdentificeerde, kwaliteitskritische aspecten automatisch naar Windchill Quality™ te communiceren. Deze informatie wordt vervolgens geanalyseerd op risico en betrouwbaarheidsfactoren en gelinkt aan de producttests en –controles die als basis dienen voor het garanderen van productkwaliteit. Een nieuwe Windchill Customer Experience Management™ module biedt een overzichtelijk en geautomatiseerd proces voor het traceren en afhandelen van klachten over productkwaliteit. De producent kan op basis hiervan kwaliteitsvraagstukken op een consistente manier oplossen conform alle eisen vanuit overheids- en kwaliteitsmanagementwegen.

Product cost estimates en gerelateerde historische data kunnen – dankzij door PTC doorgevoerde verbeteringen – nauwkeurig worden gevolgd. Dergelijke data worden in meerdere valuta beheerd en getoond.

Krijg meer: Windchill gaat mobiel
Tegelijk met de lancering van de nieuwste versie van Windchill, lanceert PTC ook een Windchill Mobile app. Gebruikers hebben nu ‘anytime, anywhere’ toegang tot de meest recente product- en procesinformatie. Windchill Mobile heeft een shake-and-break-functie waarmee gebruikers een assemblage kunnen laten ‘exploderen’ of open vallen door hun mobiel te schudden. Na de ‘exploded view’ worden alle interne onderdelen goed zichtbaar. Dankzij deze app verbetert de productiviteit van medewerkers of ze nu onderweg zijn, op de werkvloer of bij een klant. Windchill Mobile is verkrijgbaar voor iPad en iPhone via de Apple iTunes store. Windchill ondersteunt nu ook Apple-gebruikers met Mac OS X.

PTC heeft ook het systeembeheer van Windchill aanmerkelijk vereenvoudigd. Resultaat: vergrote betrouwbaarheid en lagere beheerkosten. De nieuwe PTC System Monitor checkt bijvoorbeeld de Windchill-omgeving continu om niet alleen een beter inzicht te geven in de algehele performance van het systeem, maar ook om vroegtijdig potentiële problemen te signaleren. Maatregelen om de gesignaleerde problemen te voorkomen kunnen daardoor tijdig worden genomen.

Tenslotte haakt Windchill in op de door PTC gerealiseerde verbeteringen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid met - waar mogelijk - gebruik van grafische weergave van data en vereenvoudigde workflows. En dankzij de nieuwe Relationship Explorer kunnen gebruikers met behulp van visuele navigatie eenvoudig tussen gerelateerde onderdelen, documenten, CAD-ontwerpen, eisen en wijzigingen navigeren. Hiermee is het ‘bladeren’ door uiteenlopende productstructuren en het opzoeken van gegevens nog nooit zo makkelijk en snel geweest.

Bijkomende informatie zal o.a. verschaft worden op het PTC’s jaarlijks user event, Planet PTC Live.

Bijkomende bronnen:
• What’s New in Windchill (web site)
• Windchill Interactive Experience (web site)
• Windchill product page (web site)
• PTC’s Product Lifecycle Management (PLM) Resource Center (web site)
• PTC’s Quality Lifecycle Management Resource Center (web site)
• PTC’s Product Analytics Resource Center (web site)
• Windchill 10.1 Frequently Asked Questions ( FAQ)
• Images & Captions
• What’s new in Windchill 10.1 (video)
• Requirements Management (video)
• Windchill Mobile (video)

Beschikbaarheid:
De bovenvermelde Windchill capabilities zijn allen beschikbaar met uizondering van Windchill Quality offerings (beschikbaar vanaf juli 2012).


Meer infomatie:
PTC
Pegasuslaan 5 - 1831 Diegem
lfeyen@ptc.com - www.ptc.com
T: +32 (0)2 716 40 50 - F: +32 (0)2 716 41 38

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
PTC



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.