• 14/01/2014

Vitamix brengt producten sneller op de markt met PTC

Mixerbouwer Vitamix stroomlijnt industriële design- en fabricatieprocessen aan de hand van PTC Creo en Windchill. ”We willen geen tijd verliezen met een of andere design toolkit.”

Trefwoorden: #industriële design- en fabricatieprocessen, #PTC, #PTC Creo, #Vitamix, #Windchill

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - Vitamix maakt mengmachines en mixers, die rechtstreeks aan eindklanten en de horecasector worden verkocht. Het bedrijf geniet een sectorbrede erkenning voor zijn kwalitatieve en innovatieve producten.

“Bij innovatie draait het allemaal om een efficiënt ontwerpproces”, claimt Greg Moores, Vice President of Engineering bij Vitamix. “Ik wil dat mijn ingenieurs en designers bezig zijn met het ontwerpen van de beste mixers ter wereld en geen tijd verliezen met een of andere design toolkit."

Vitamix is reeds lang klant van PTC en zet PTC Creo in om hun ingenieurs de mogelijkheid te geven snel en gemakkelijk nieuwe producten te ontwerpen met  meer klantgerichte en klantspecifieke varianten.

Door PTC Creo te gebruiken voor de ontwikkeling van nieuwe producten, kan Vitamix naar eigen zeggen sneller ontwerpbeslissingen nemen. Daarnaast ligt de lat op een verkorting van de duur van het ontwerpproces met 25%. Daarvoor wordt PTC Creo momenteel doorheen het hele bedrijf ingezet.

Daarnaast rolt Vitamix ook het PLM-platform PTC Windchill uit. De implementatie is volop aan de gang. De bedoeling hiervan is om de verschillende designteams onderling productinformatie te laten uitwisselen binnen een veilige omgeving.

“Ons voornaamste strategisch initiatief voor het komende jaar is de integratie van PTC Windchill in ons eigen systeem om zo alle gegevens m.b.t. producten en projecten te kunnen beheren”, voegt Moores toe.

“Als we naar innovaties kijken, zal onze jaarlijkse output van nieuwe producten worden gedreven door PTC Creo en PTC Windchill. We denken dat we met de combinatie van deze twee de tijd die nodig is onze producten op de markt te brengen, met 30% te kunnen verminderen.”

“Vitamix is reeds markleider, hoofdzakelijk door haar continue productinnovatie,” zei Brian Thompson, Vice President of Product Management, PTC. “We kijken er naar uit om met ze samen te werken, nu ze de kracht van de combinatie van PTC Creo en PTC Windchill ontdekken.”

Door gebruik te maken van een efficiënte en gebruiksvriendelijke ontwerpoplossing is  Vitamix naar verluidt op het punt gekomen ‘waar er strategisch aan nieuwe groei  gewerkt kan worden’.


ACHTERGROND
PTC  - op Nasdaq: PMTC - stelt fabrikanten in staat om maximaal voordeel te halen uit duurzame producten en daarmee verwante diensten. PTC’ s technologische oplossingen biedt klanten de mogelijkheid om de manier waarop ze producten ontwerpen en ‘servicen’ te transformeren doorheen de hele ‘product lifecycle’, zijnde van concept en ontwerp tot uitlevering en diensten. Opgericht in 1985 telt PTC  meer dan 6.000 medewerkers die ten dienste staan van meer dan 27.000 klanten, allen uit zeer snel evoluerende maakindustrie wereldwijd.


Meer infomatie:
PTC
Pegasuslaan 5 - 1831 Diegem
lfeyen@ptc.com - www.ptc.com
T: +32 (0)2 716 40 50 - F: +32 (0)2 716 41 38

LEESTIPS

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
PTC


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.