• 12/02/2014

PTC neemt Internet of Things platformleverancier ThingWorx over

Overname versterkt strategische positie van softwareleverancier PTC als ontwikkelaar van IoT-technologie die online ook individuele prestaties van machines, plants en installaties kan beheren.

Trefwoorden: #Internet of Things, #platformleverancier, #PTC, #ThingWorx

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - PTC kondigt aan dat het ThingWorx heeft overgenomen, de maker van een bekroond platform voor het bouwen en beheren van applicaties voor Internet of Things (IoT).

PTC betaalde 112 miljoen dollar voor ThingWorx, plus een mogelijke uitverdienregeling van 18 miljoen dollar. Met de overname van ThingWorx positioneert PTC zich als een van de grote spelers op de groeiende markt van het "Internet of Things".

De overname van ThingWorx past binnen de PTC’s strategie om fabrikanten sneller en beter te ondersteunen in het zoeken naar competitieve voordelen om slimme en onderling verbonden producten te ontwikkelen.

Als onderdeel van PTC zal ThingWorx klanten met uiteenlopende activiteiten helpen bij de toepassing van IoT op het gebied van telecommunicatie, nutsvoorzieningen, medische apparatuur, landbouw en transport. Deze overname zal ook het groeiende netwerk van dienstverleners in de wereld van het IoT ondersteunen.

"Tegen 2025 gebruiken 80 à 100% van bedrijven Internet of Things"
Volgens het recente onderzoeksrapport Disruptive technologies: Advances that will transform life, business, and the global economy (mei, 2013) van het McKinsey Global Institute, zal het Internet of Things vanaf 2025 een economische impact van 2,7 tot 6,2 biljoen dollar per jaar hebben.

Het bedrijf gelooft ook dat tegen dan 80 tot 100 percent van alle productie gebruik zal maken van het Internet of Things. Dit betekent een potentiële economische impact van 900 miljard tot 2,3 biljoen, hoofdzakelijk door productiviteitswinst.

Als steeds geavanceerdere Internet of Things technologieën beschikbaar worden, dan kunnen bedrijven niet alleen hun productenstroom volgen of de fysieke goederen volgen, maar gaan ze ook de prestaties van individuele machines en systemen kunnen beheren.

In het tijdperk van het IoT zullen klanten van PTC steeds slimmere en beter verbonden producten op de markt brengen die meerwaarde kunnen genereren omdat real-time operationele gegevensstromen kunnen worden opgeslagen, geanalyseerd en gedeeld. Op die manier krijgt het bedrijf meer inzicht in de prestatie en betrouwbaarheid van haar producten.

Naar voorspellend onderhoud en systeemcontrole
PTC zal het ThingWorx platform gebruiken om sneller kwalitatieve IoT-applicaties te maken die de servicestrategieën van fabrikanten ondersteunen, zoals het voorspellen van onderhoud en systeemcontrole, naast de al bestaande service lifecycle management (SLM) en uitgebreide product lifecycle management (PLM) oplossingen van PTC.

Met ThingWorx zal PTC haar klanten nu ook een oplossing kunnen aanbieden voor een veilige en betrouwbare connectie naar hun producten, alsook een platform om snel applicaties te ontwikkelen voor het onderhoud en bediening ervan om uiteindelijk een meerwaarde te creëren voor deze producten.

"Alle aspecten van onze huidige strategie zijn erop gericht om productiebedrijven te helpen bij het maken en onderhouden van slimme, onderling verbonden producten," zei de president en CEO van PTC Jim Heppelmann.

"Voor hedendaagse fabrikanten is het ons duidelijk dat verbeterde strategieën voor onderhoud en dienstverlening op korte termijn de 'killer app' voor het Internet of Things zal zijn en dit inzicht heeft onze strategie al een geruime tijd bepaald."

"Met deze overname heeft PTC nu een innovatieplatform dat ons in staat zal stellen om onze klanten mee te laten profiteren van de business mogelijkheden die het IoT met zich meebrengt."

Groeiend ecosysteem
Maar de mogelijkheden gaan verder dan de onmiddellijk pragmatische toepassingen. Industrieën van allerlei soorten zullen worden beïnvloed door het Internet of Things en de zich uitbreidende netwerken van verbonden sensoren en apparaten, en een groeiend ecosysteem van partners van ThingWorx kapitaliseert deze groei.

Als onderdeel van PTC streeft ThingWorx er naar om verder te gaan bij het bedienen van deze gediversifieerde markt waarbij het senior management zich blijft richten op de huidige koers.

"Bij ThingWorx delen we de visie van PTC om organisaties te helpen bij hun overstap naar een onderling verbonden wereld," zei Russell Fadel, CEO en medeoprichter van ThingWorx.

"Wij geloven dat alle sectoren, maar met name de maakindustrie, zullen veranderen door het tijdperk van het Internet of things. We kijken er naar uit om verder te werken aan de breedheid van mogelijkheden samen met de reeds bewezen oplossingen van PTC.”

De overname zal naar verwachting de komende 12 maanden meer dan $ 10 miljoen aan omzet toevoegen, met 5 tot 7 miljoen dollar omzet in het financiële jaar 2014.


ACHTERGROND
PTC - op Nasdaq: PMTC - stelt fabrikanten in staat om maximaal voordeel te halen uit duurzame producten en daarmee verwante diensten. PTC’ s technologische oplossingen biedt klanten de mogelijkheid om de manier waarop ze producten ontwerpen en ‘servicen’ te transformeren doorheen de hele ‘product lifecycle’, zijnde van concept en ontwerp tot uitlevering en diensten. Opgericht in 1985 telt PTC meer dan 6.000 medewerkers die ten dienste staan van meer dan 27.000 klanten, allen uit zeer snel evoluerende maakindustrie wereldwijd.


Meer infomatie:
PTC
Pegasuslaan 5 - 1831 Diegem
lfeyen@ptc.com - www.ptc.com
T: +32 (0)2 716 40 50 - F: +32 (0)2 716 41 38

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
PTC


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.