• 20/02/2013

PTC maakt nu ook product data management mogelijk voor KMO’s - persbericht

PTC presenteert vandaag zijn product PTC Windchill PDM Essentials. Een oplossing voor het Product Data Management (PDM) bestemd voor kleine bedrijven waar, zo blijkt, een grote nood aan is.

Trefwoorden: #ALM, #PLM, #PTC, #software, #Windchill PDM Essentials

Lees verder

Productnieuws

PTC presenteerde vandaag zijn product PTC Windchill PDM Essentials, een oplossing voor het Product data management (PDM), bestemd voor kleine bedrijven.

Het nieuwe product, dat uitsluitend verkocht zal worden door wereldwijde distributeurs van PTC, is gebaseerd op de 'product lifecycle management' (PLM) software van PTC dat in grote bedrijven zijn kwaliteit heeft bewezen en nu voor kleine bedrijven is aangepast.

De vraag van kleine bedrijven is nog nooit zo groot geweest. Alleen al in de Verenigde Staten, heeft 99 percent van alle productiebedrijven minder dan 500 werknemers. Ze zijn goed voor de helft van het totale bruto nationaal product in de Verenigde Staten en bieden aan bijna 12 miljoen mensen werk(*).

Ze staan voor dezelfde uitdagingen als grote bedrijven: de complexiteit om producten op de markt te brengen en de noodzaak om steeds te blijven innoveren.

Maar terwijl grote fabrikanten al lang gebruik maken van PLM-oplossingen om de strategie en de planning van hun productontwikkeling te coördineren, zien kleine bedrijven vaak af van deze oplossingen omdat ze een ingewikkelde installatie vrezen.

Met deze nieuwe oplossing heft PTC deze barrière op en biedt aan zijn distributeurs de mogelijkheid om exclusief aan deze vraag te voldoen.

'Kleine fabrikanten hebben zonder twijfel dezelfde eisen voor het beheer van productgegevens (PDM) als grote industriële spelers,' zegt Thane Hathaway, CEO EAC.

'Maar ze hebben niet altijd de IT-infrastructuur in huis om zulke hulpmiddelen te kunnen gebruiken. PTC Windchill PDM Essentials geeft ze precies wat ze nodig hebben om op veilige en efficiënte wijze hun productinformatie te beheren en delen.'

PTC heeft de sterke kanten van zijn PLM-oplossing voor grote bedrijven gebruikt om een 'aangepast' pakket voor kleine bedrijven te maken. PTC Windchill PDM Essentials is gemakkelijk te installeren en bevat alles wat een klant nodig heeft om meteen van start te gaan – inclusief een Microsoft SQL Server database en dit allemaal in één gemakkelijk te installeren pakket.

Kleinere klanten vertelden ons dat ze het design en de mogelijkheden van PTC Windchill 10.0 waarderen maar dat ze voor hun kleinere infrastructuur een aangepaste oplossing wensten,' zei Brian Shepherd, Vice President, PLM, ALM & SCM segments, PTC.

' PTC Windchill PDM Essentials geeft kleine bedrijven wat ze nodig hebben voor het beheer van CAD-data en kan eenvoudig en beveiligd alle CAD-documenten beheren en hun gegevens betrouwbaar opslaan.'

Deze oplossing helpt bedrijven om hun business en productontwikkelingen op te schalen. Bijvoorbeeld, rudimentaire processen zijn vaak voldoende als er maar een paar mensen aan de productontwikkeling werken.

Maar als een bedrijf groeit kan een gebrek aan goed gedefinieerde, schaalbare processen voor verwarring en chaos zorgen. Met PTC Windchill PDM Essentials kunnen klanten eenvoudige controles en processen toepassen om efficiënter te worden.

Dit houdt de kosten laag en de productie hoog, terwijl de flexibiliteit en aanpasbaarheid behouden blijven en een maximaal rendement van investeringen wordt gegarandeerd.

Beschikbaar
Windchill PDM Essentials van PTC is nu beschikbaar en wordt exclusief verkocht door de distributeurs van PTC.

(*) Bron: 'National Institute of Standards and Technology', Ministerie Economische Zaken, Verenigde Staten

Bijkomende bronnen:
PTC AdvantageNetwork
PTC Channel Advantage

Over PTC
PTC (Nasdaq: PMTC) stelt fabrikanten in staat om maximaal voordeel te halen uit duurzame producten en daarmee verwante diensten. PTC’ s technologische oplossingen biedt klanten de mogelijkheid om de manier waarop ze producten ontwerpen en ‘servicen’ te transformeren doorheen de hele ‘product lifecycle’, zijnde van concept en ontwerp tot uitlevering en diensten.

Opgericht in 1985 telt PTC meer dan 6000 medewerkers die ten dienste staan van meer dan 27000 klanten, allen uit zeer snel evoluerende maakindustrie wereldwijd. Voor meer informatie kunt u terecht op www.ptc.com

Volg ons via Twitter – bekijk ons via YouTube – connecteer via LinkedIn – Vervoeg ons via PlanetPTC Community – bezoek ons via Facebook

Voor meer informatie:
PTC
Pegasuslaan 5 -1831 Diegem
T +32 2 716 40 50 F +32 2 716 41 38
lfeyen@ptc.com- www.ptc.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
PTC


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.