Bouw logistieke healthcare hub met geautomatiseerde orderverwerking gestart

Het 40.000 m² grote gebouw wordt de nieuwe logistieke hub voor vaccinproducent GSK, dat er miljoenen vaccins en reactieve stoffen zal opslaan en exporteren naar meer dan 160 landen. De oplevering is voorzien midden 2024.

Trefwoorden: #GSK, #hub, #logistiek, #vaccin

Lees verder

Nieuws

( Foto: MG Real Estate - Yusen Logistics - GSK )

ENGINEERINGNET.BE - In dit nieuwe logistieke centrum, dat de naam MG Park Logistics Isnes zal krijgen, zal ruimte zijn voor meer dan 42.000 paletten die op verschillende temperaturen geconserveerd kunnen worden, afhankelijk van de noden. Het centrum zal de logistieke operaties van GSK ook grondig vergroenen.

Dit zal enerzijds gebeuren door gebruik te maken van 100% groene energie, en anderzijds door energie te besparen aan de hand van ledverlichting, bewegingssensoren, energie- en warmterecuperatiesystemen en een slim energiemanagementsysteem. Verder komen er ook zonnepanelen en oplaadpunten voor elektrische auto's en fietsen. Het gebouw zal BREEAM-gecertificeerd zijn.

De logistieke hub wordt uitgerust met state-of-the-art technologieën. Zo zullen goederen automatisch worden verzameld door mobiele robots, in plaats van dat medewerkers zich moeten verplaatsen (‘goods-to-persons’). Daarnaast  wordt er ook gebruik gemaakt van shuttlesystemen met hoge capaciteit, geautomatiseerde verpakkingssystemen en sorteermachines.

In het ontwerp is ook rekening gehouden met een gesloten koelketen voor de opslag van farmaceutische producten en komt er een grote farmaceutische verpakkingsafdeling.

Projectontwikkelaar MG Real Estate is verantwoordelijk voor de bouw van het warehouse en blijft eigenaar van zowel de grond als het gebouw. Logistiek bedrijf Yusen Logistics zal GSK met zijn rijke logistieke expertise ondersteunen als exploitant van het gebouw en instaan voor het dagelijkse management van het warehouse.