3D geprinte honingraatstructuur verlicht tandwielen

Tandwielen en kettingwielen zitten in diverse toepassingen in verschillende sectoren. Mario Franchi, Application Engineer for Additive Manufacturing bij Il Sentiero, wou met hulp van Materialise onderdelen verbeteren die al duizenden jaren bestaan.

Trefwoorden: #3D, #Materialise, #printen, #tandwiel

Lees verder

research

( Foto: Il Sentiero International Campus )

ENGINEERINGNET.BE - Il Sentiero International Campus, bekend om hun expertise in het gebruik van additive manufacturing (AM), voerde het project uit met als doel om het gewicht van tandwielen en tandwielsystemen te verminderen.

Met behulp van Magics, design for additive manufacturing (DfAM) en de honingraatstructuur, slaagde Franchi erin om de tandwielen en kettingbladen 46% lichter te maken dan de standaardmodellen.

De honingraatstructuur maakte het mogelijk om het gewicht te verminderen zonder de sterkte of printbaarheid in gevaar te brengen. Bovendien was het makkelijk om de juiste dikte van de wanden in te stellen en de interne holten van de honingraat open te laten, wat ook bijdroeg aan het gewichtsverlies.

Materialise Magics maakt het mogelijk om delen eenvoudig aan te passen en te analyseren, waardoor het ontwerpproces veel eenvoudiger en efficiënter wordt. Hierdoor kunnen gebruikers zich beter uiten en unieke ontwerpen creëren die niet mogelijk zijn met standaard productiemethoden.

Volgens Franci is het een krachtig hulpmiddel dat hem de mogelijkheid gaf om iets nieuws te creëren en de honingraatstructuur biedt veel mogelijkheden voor toekomstige projecten. (bron: Flam3D - Materialise)

Klik hier en lees meer over hoe de challenge tot stand kwam en over de resultaten.