• 14/05/2012

RS Components start levering van Raspberry Pi - persbericht

De eerste boards verlaten de magazijnen van RS voor verzending naar klanten over de hele wereld.

Lees verder

Productnieuws

RS Components (RS) en Allied Electronics (Allied), de handelsnamen van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, beginnen met de levering van Raspberry Pi, het computerboard van creditcardformaat, dat ontworpen is om een nieuwe generatie programmeurs op te laten groeien.

De leveringen worden verzonden naar de eerste groep klanten over de hele wereld, die allemaal ingeschreven hebben voor een Raspberry Pi van RS en Allied.

Uitnodigingen om een bestelling te plaatsen op de nieuwe Raspberry Pi online winkel van RS en Allied zijn naar klanten gestuurd op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, volgens de aanmeldingen van belangstelling die op de website van het bedrijf geplaatst zijn en volgens het aantal boards dat in de eerste productierun van RS en Allied gemaakt is.

Dit proces wordt herhaald zodra de volgende batch boards beschikbaar komt. RS en Allied hebben deze procedure ingesteld om ervoor te zorgen dat alle bestellingen van de Raspberry Pi worden geleverd met een bevestigde leverdatum. Vanwege de enorm hoge vraag naar het product en de beperkte aantallen die op dit moment door de fabrikant geleverd kunnen worden, zijn bestellingen op dit moment beperkt tot één board per klant.

Bij het bestellen van de Raspberry Pi bij de speciale online winkel, kunnen klanten doorklikken naar bijbehorende onderdelen en accessoires die voor het activeren van het board nodig zijn. Dit betreft o.a. USB-kabels, HDMI-kabels, voedingen en SD-geheugenkaarten van een aantal toonaangevende leveranciers, die allemaal uit voorraad gekocht kunnen worden.

Door deze kabels en andere accessoires tegelijk met het Raspberry Pi-board bij RS en Allied te bestellen, kunnen klanten besparen op de bezorgkosten, aangezien dezelfde totale verzendkosten van toepassing zijn.

“Sinds de lancering is er een enorme golf van verwachting en buitengewone vraag naar de Raspberry Pi, dus zijn we zeer verheugd dat we de eerste boards kunnen afleveren bij de eerste klanten,” zei Glenn Jarrett, Head of Electronics Marketing bij RS Components. “We werken zeer nauw samen met de fabrikant om de volgende batches boards op voorraad te krijgen zodat we zo snel mogelijk kunnen voldoen aan alle Raspberry Pi- bestellingen van klanten.”

Eben Upton, oprichter en trustee van Raspberry Pi, gaf als commentaar: “Dit is een spannende en belangrijke fase voor Raspberry Pi, nu de boards hun weg gaan vinden van onze distributeurs naar klanten. Door de ongelooflijk grote belangstelling voor de Raspberry Pi weten we dat zowel liefhebbers als opleiders enorme interesse hebben in een product dat computerprogrammering mogelijk maakt voor de massa en we sporen deze nieuwe programmeurs aan om hun ervaringen en resultaten met ons te delen.”

RS en Allied zijn bezig met de ontwikkeling van een uiteenlopende reeks tools en initiatieven om de Raspberry Pi-gebruikers te ondersteunen. En op DesignSpark, een online community voor ontwerpengineers, gonst het van de discussies en ideeën over Raspberry Pi. Recente toevoegingen aan de site zijn o.a. een serie Pi Perspectives, waar toonaangevende academici en wetenschappers uit het Verenigd Koninkrijk hun mening over Raspberry Pi delen en informatie over een Raspberry Pi experimenter’s kit die nu in ontwikkeling is. Er zijn ook verschillende handleidingen beschikbaar die alles behandelen, van beginopstelling tot een gids voor de verschillende types Linux, inclusief een Fedora Mix opstartgids.

Voor ontwikkelaars is er de gratis PCB-ontwerptool van RS, DesignSpark PCB. Deze heeft al over de hele wereld prijzen gewonnen en wordt door meer en meer ontwerpers gebruikt,  sommigen hebben er zelfs al prototyping boards mee ontwikkeld voor Raspberry Pi.

De Raspberry Pi-boards van RS kosten £ 21,60 plus £ 4,95 verzendkosten naar elke bestemming ter wereld, plus BTW en invoerrechten indien van toepassing.

Het Raspberry Pi-board is bedacht door de Raspberry Pi Foundation, een charitatieve instelling in Cambridge, UK, en is bedoeld om kinderen aan te moedigen en in staat te stellen om te leren programmeren.


CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl
Twitter: @RSElectronics
Tweet: RS Components
RS Components op Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network
www.quintmark-network.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.