Industrie omarmt digital twin-technologie voor efficiëntere besluitvorming

Panasonic Toughbook, leverancier van robuuste mobiele oplossingen, benadrukt de groeiende trend van de industrie die digital twin-technologie omarmen om hun activiteiten te optimaliseren en geïnformeerde besluitvorming te stimuleren.

Trefwoorden: #digital twin, #Panasonic, #technologie

Lees verder

Columns

( Foto: Panasonic Toughbook )

ENGINEERINGNET.BE - Digital twin-technologie, een vooruitgang in het tijdperk van industrie 4.0, maakt gebruik van een netwerk van sensoren en gegevens om nauwkeurig resultaten te voorspellen, inefficiënties te identificeren en nieuwe benaderingen of strategieën te simuleren zonder de productie te verstoren.

Het verbeteren van de productiviteit is een primaire doelstelling voor alle bedrijven, vooral binnen de sectoren van kritieke nationale infrastructuur.

General Electric (GE) gebruikt het bijvoorbeeld voor zijn windmolenparkactiviteiten. Door het optimaliseren van individuele windturbines en het verkrijgen van inzichten voor toekomstige ontwerpen, kan het de energieproductie met wel 20% verhogen, wat resulteert in een aanzienlijk extra inkomstenpotentieel.

Digital twins blijken ook van onschatbare waarde bij het in kaart brengen van de vraag en het optimaliseren van workflows. Een andere belangrijke toepassing is hun vermogen om organisaties te helpen weloverwogen beslissingen te nemen over systeemconfiguratie en procesoptimalisatie.

Of het nu gaat om het implementeren van energie-efficiënte processen in de toeleveringsketen of het evalueren van isolatieverbeteringen om het energieverbruik te verminderen, digital twins stellen bedrijven in staat om mogelijke veranderingen te simuleren en te beoordelen zonder dat dit gevolgen heeft voor de echte activiteiten.

Uit een recent onderzoek blijkt zelfs dat 57% van de organisaties deze technologie als cruciaal beschouwt voor het verbeteren van duurzaamheidsinspanningen.

Panasonic Toughbook begrijpt het groeiende belang van digital twin-technologie. Hun robuuste en betrouwbare apparatuur wordt al gebruikt om workflows en activiteiten te volgen die zijn verbeterd door de implementatie van digital twins.