Active Ants verdubbelt logistieke capaciteit in Willebroek

Active Ants, dochteronderneming van bpostgroup en actief in logistieke ondersteuning voor webshops, zal vanaf september de online bestellingen van kledingwinkel JBC in hun e-fulfilment center in Willebroek gaan verwerken.

Trefwoorden: #Active Ants, #automatisering, #bpost, #logistiek, #webshop

Lees verder

Nieuws

( Foto: Active Ants )

ENGINEERINGNET.BE - De logistieke ondersteuning van Active Ants bestaat uit de opslag, het picken, verpakken en verzenden van de pakjes, die voortaan verstuurd zullen worden in een duurzame verpakking.

Na de uitbreiding van hun warehouse in april tot een oppervlakte van 10.000 m² werd het aantal opslagplaatsen opgedreven ​van 20.000 naar 52.000 en het aantal poorten verdubbeld van 5 naar 10.

Daarnaast zorgen 20 extra medewerkers voor de nodige versterking van de teams. ​De medewerkers werken er samen met robots om de orders voor te bereiden. Het aantal bestellingen kan nu oplopen tot 8.000 per dag.

De software selecteert steeds de kleinst mogelijke doos waar het verzendlabel rechtstreeks op wordt geprint om overbodig papier te vermijden. Daarnaast zit er zo weinig mogelijk lucht in de verpakking doordat de verpakkingsmachines de dozen insnijden op maat van het product.

Zo hoeft er bovendien geen extra opvulmateriaal gebruikt te worden in de doos. Kleinere pakjes hebben als voordeel dat ze minder plaats innemen bij transport. Dankzij deze initiatieven kan de dienstverlener zijn CO2-uitstoot tot gemiddeld 40% terugdringen.