Indumation 2024 loste met 9.783 bezoekers verwachtingen in

De 7e editie van het snelst groeiend Benelux treffen voor industriële automatisering en industrie 4.0 kon uitpakken met een recordaantal van bijna 250 exposanten op een record oppervlakte en ook het aantal bezoekersregistraties lag hoog.

Trefwoorden: #Indumation, #maakindustrie, #technologie, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Industrialfairs )

ENGINEERINGNET.BE - Het (inter)nationale boerenprotest zorgde dan wel voor een aarzelende start op het openingsuur, al heel snel bleek de Belgische industrie toch naar Kortrijk Xpo af te zakken, zij het wel iets voorzichtiger dan gehoopt op basis van de massale bezoekersinschrijvingen.

Een nieuw record bleef uit, maar met maar liefst 9.783 bezoekers (+10,6% ten opzichte van de vorige editie in 2022) waren de organisatoren Industrialfairs, Agoria en InduMotion en de exposanten unaniem: het werd een absolute grootse, drukbezochte en bijzonder kwalitatieve editie.

Dit zeer positieve resultaat is opmerkelijk, gezien de huidige context waarin de Belgische industrie opereert. Mindere economische verwachtingen, een aanhoudend kritiek personeelstekort, hoge kosten, stijgende rentes, haperende toeleveringsketens, …

De industrie meldde zich massaal aan, nu de nood aan efficiëntie, innovatie, duurzaamheid en doorgedreven automatisering/digitalisering een topprioriteit wordt.

De allereerste Tech Guru Explosition werd een topevent voor de hoger opgeleide technologische young professionals en studenten van 18-30 jaar. Met 125 aanwezigen op het AI & Omniverse debat en met aansluitend ‘beats, vibes, drinks and bites’ was iedereen zeer tevreden en kijken uit naar de editie van 2026.

Op de Friday Teamday werd ingezet op immersion classes, waarbij OT teams werden ondergedompeld in 3 digitale I4.0 skills. Zo kregen ruim 280 enthousiaste geregistreerden essentiële basisinformatie over smart maintenance, smart collaboration en cyberweerbaarheid op de werkvloer.