Lileo, Sentometrics en Wanit ontvangen Innoviris Innovative Starters Award

Innoviris reikt elk jaar de prestigieuze Innovatieve Starters Prijs (ISA) aan 3 start-ups en scale-ups die zich onderscheiden door hun innovatiekracht en ambitie. Dit programma voorziet een financiering van 500.000 euro per geselecteerde start-up.

Trefwoorden: #award, #Brussel, #ESG, #Innoviris, #start-up

Lees verder

Nieuws

( Foto: Innoviris )

ENGINEERINGNET.BE - Deze subsidie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is bedoeld om het lokale ecosysteem van start-ups te stimuleren en een aanzienlijke hefboomwerking te genereren voor de meest veelbelovende jonge technologiebedrijven in Brussel.

Bij de editie 2023 dongen 13 kandidaten mee naar een ISA met hun innovatieve projecten die aansloten bij de zes strategische innovatiedomeinen van het Brussels Gewest.

Na een grondige evaluatie selecteerde de jury drie startups met een sterk innovatief potentieel en een solide visie op duurzaam ondernemen:

  1. Lileo (voorheen bekend als Momly) ontwikkelt een draagbare borstkolf op batterijen die via bluetooth verbonden is met de telefoon van de moeder. De innovatieve borstkolf is bedoeld om het vaak oncomfortabele proces van het afkolven van melk door moeders die borstvoeding geven te verbeteren en efficiënter te maken.
     
  2. Sentometrics is een bedrijf dat zich richt op het monitoren van het Belgische medialandschap om gebeurtenissen op het gebied van ESG (Environmental, Social and Governance) te identificeren. Ze doen dit met behulp van AI om bij te dragen aan maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Het bedrijf werd opgericht als spin-off van de VUB.
     
  3. Wanit speelt direct in op de behoefte aan energietransitie en duurzaamheid. Het bedrijf biedt een hoogwaardige voorverwarmer voor warm water, die energie haalt uit fotovoltaïsche zonnepanelen.