• 07/06/2012

RS Components breidt haar Europees Siemens-aanbod uit - persbericht

RS heeft als eerste de nieuwe reeks communicatiemodules van Siemens op voorraad.

Lees verder

Productnieuws

RS Components (RS) heeft haar Siemens-voorraad door heel Europa uitgebreid met meer dan 10% tot ruim 20.000 producten.

De uitgebreide reeks bevat ook belangrijke productfamilies zoals SITOP, LOGO!, S7-1200, SCALANCE en SIRIUS, die allemaal de volgende dag geleverd kunnen worden.

Het bevat ook de nieuwste communicatieprocessor voor de SIMATIC S7-1200 programmeerbare logische controller (PLC) die RS als eerste in voorraad heeft.

De nieuwe CP 1242-7 communicatieprocessor is een belangrijke aanwinst voor het automatiserings- en besturingsassortiment van RS, de belangrijkste technologische focus van het bedrijf in de onderhoudssector.

De module verbindt de S7-1200 PLC met het mobiele GSM/GPRS draadloze netwerk, waarbij de controller verandert in een substation met afstandsbesturing.

Hierdoor wordt het mogelijk om automatiseringsoplossingen op afstand centraal te beheren in talrijke toepassingen in de industriële, engineering en utiliteitssector, waardoor onderhouds- en reiskosten afnemen en hoge kosten voor een netwerkinfrastructuur voorkomen worden.

Het uitgebreide aanbod van Siemens op het gebied van industriële communicatie bevat ook nieuwe aanvullingen op de SCALANCE X onbeheerde switches-productreeks.

Deze Industrial Ethernet switches en media-converters zijn de oplossing voor het opzetten van Industrial Ethernet topologieën tegen lage kosten, waardoor ze ideaal zijn voor het implementeren van machinenetwerken met verschillende transmissiemedia tegen gereduceerde kosten.

Kevin Thompson, General Manager Maintenance bij Electrocomponents, gaf als commentaar: “Ons Siemens-aanbod blijkt van groot nut voor industriële bedrijven die willen vermijden dat ze onnodige voorraden hebben voor hun onderhouds- of ontwerpbehoeften. De uitbreiding van deze productreeks, gecombineerd met de recente uitbreiding van onze handelsrelatie met Siemens door heel Europa en Azië, heeft het belang van ons wereldwijd strategische partnerschap versterkt. Samen met ons eCommerce-aanbod geeft dit ons een groot voordeel in de automatiserings- en besturingssector.”

“Ons meer dan 20 jarige strategisch partnerschap blijft groeien in zowel Europa als Azië tot voordeel van klanten wereldwijd,” zei Uwe Haeberer, Head of Business Development Industry Sector bij Siemens.

“Ons technologisch leiderschap gecombineerd met de toonaangevende eCommerce en logistieke infrastructuur van RS Components biedt belangrijke voordelen. We zullen ons gezamenlijk aanbod blijven ontwikkelen om nog beter aan de behoeften van klanten te voldoen.”


CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl
Twitter: @RSElectronics
Tweet: RS Components
RS Components op Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network
www.quintmark-network.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.