• 08/06/2012

Biometrisch registratiesysteem voor beheer militair personeel Tsjaad

De overheid van de Republiek Tsjaad deed een beroep op Zetes voor de registratie en identificatie van zijn militairen.

Trefwoorden: #biografisch, #biometrie, #Tsjaad, #Zetes

Lees verder

b2b

( Foto: Zetes )

ENGINEERINGNET -- Met deze oplossing wordt een nieuwe database met biometrische en biografische gegevens van het militaire personeel aangemaakt die een beter personeelsmanagement mogelijk zal maken.

De oplossing wordt onmiddellijk geïmplementeerd binnen de administratieve diensten van het Ministerie van Defensie en het leger. Het is het eerste contract dat het afsluit met dit land.

De grootschalige operatie behelst het volledige nationale grondgebied. De Tsjaadse overheid schat dat er 35.000 manschappen in dienst van het Ministerie van Defensie geregistreerd moeten worden. De uitvoering van het project startte begin mei.

De identificatiespecialist verzamelt de biometrische en biografische gegevens van de Tsjaadse soldaten, centraliseert die gegevens en elimineert dubbele gegevens uit het systeem (dankzij de AFIS-technologie).

Na afloop van het registratieproces krijgt elke militair een beveiligde kaart met een foto en vingerafdrukgegevens, digitaal verwerkt in een streepjescode. De eerste identiteitskaarten zullen vanaf het derde jaarkwartaal in omloop zijn.


(GL)