• 01/08/2012
  • |     BB

Primeur: 4.200 'facteurs' uitgerust met track&trace-systeem

Innoveren om te overleven: Ierse An Post rust alle 4.200 medewerkers uit met 100% papierloos track&trace-systeem.<br>

Trefwoorden: #an post, #e-commerce, #post, #zetes

Lees verder

b2b

( Foto: Zetes )

ENGINEERINGNET.BE -- Belgisch auto-ID specialist Zetes meldt dat het een groot project heeft afgerond voor An Post, het nationale postbedrijf van Ierland en een van de grootste werkgevers van het land.

Het contract omvatte de implementatie van een elektronische 'Proof of Delivery'-oplossing, waarbij alle bezorgers uitgerust zijn met een 100% papierloos track & trace systeem.

Dat is voor An Post naar verluidt 'een cruciaal element van de ontwikkelingsstrategie', want het bedrijf wil in de toekomst direct kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen in mobiele technologie én zich wapenen tegen de oprukkende e-commerce via internet. Zo ontvangt elke verzender bijvoorbeeld binnen de twee uur automatisch een bevestiging van levering.

Mails Operations Director Liam O’Sullivan daar over: “Omdat het aantal e-commerce transacties blijft stijgen, kunnen we een groot verschil maken door al onze klanten een hoogwaardig serviceniveau voor leveringen en retourzendingen te bieden".

An Post is wereldwijd het eerste nationale postbedrijf dat al zijn zijn postbezorgers - in totaal 4.200 mensen die dagelijks door weer en wind te voet, met de fiets of met de bestelwagen onderweg zijn - heeft uitgerust met een handheld scanner om leveringen en ontvangsten in realtime te kunnen bevestigen en traceren.