VIB bio-incubator op Tech Lane Ghent geopend

Met ruim 6.000 netto m² aan labo- en kantoorruimte, zal het gebouw ruimte bieden aan 10 tot 15 startende biotechbedrijven. De incubator moet samen met de nieuwe campus de verdere groei van de Gentse biotech cluster ondersteunen.

Trefwoorden: #biotech, #incubator, #start-up, #tech lane, #VIB

Lees verder

Nieuws

( Foto: VIB )

ENGINEERINGNET.BE - De biotechindustrie kent al sinds haar opstart heel wat activiteiten in en rond Gent.

Met pionierende bedrijven als CropDesign en Innogenetics, stond Gent aan de bakermat van wat vandaag een drijvende kracht van de Belgische economie is. Met meer dan 30.000 directe werknemers, geldt de biotech immers als een sleutelsector met veel groeipotentieel in onze regio.

De groeispurt van de biotechsector zet zich merkbaar verder. Dankzij gevestigde waarden als argenx, Biotalys, Sanofi en tal van innovatieve startups zoals Orionis Biosciences en Confo Therapeutics beschikt de stad vandaag over een dynamisch en aantrekkelijk ecosysteem.

Niet alleen lokale start-ups vinden hier hun plek, ook buitenlandse spelers zoals Inari nestelen zich goed in het ecosysteem dat bijzonder goed interageert met de aanwezige kennisinstellingen zoals VIB en de UGent.

Omdat startende biotechbedrijven uit het binnen- en buitenland een concrete nood aan gespecialiseerde labo- en kantoorruimte hadden, initieerden VIB en PMV, met steun van EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling), de bouw van een gloednieuwe en ultramoderne bio-incubator.

Vandaag, 2 jaar na de eerstesteenlegging, is het gebouw opgeleverd en beschikbaar voor startende bedrijven om er hun intrek te nemen.