Primeur: grootste circulaire zonne-installatie wordt geplaatst bij Sabic Genk

Engie, Solarge en Sabic slaan de handen in elkaar voor een baanbrekende zonne-installatie van 2,4 MW op de site van Sabic in Genk. De lichtgewicht zonnepanelen zijn 100% circulair zijn en worden door Solarge in Nederland geproduceerd met Sabic-materialen.

Trefwoorden: #circulair, #Engie, #installatie, #Sabic, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Engie )

ENGINEERINGNET.BE - De installatie telt ongeveer 4.700 panelen, die deze zomer door Engie op de daken van de Sabic-site in Genk geplaatst worden.

Met een totaal vermogen van 2,4 MWp gaan ze gemiddeld 2.000 MWh groene en lokale elektriciteit per jaar produceren.

Sabic zal 97% van de geproduceerde elektriciteit zelf gebruiken en kan daarmee ongeveer 5% van de lokale energiebehoefte van zijn site in Genk dekken. Dankzij de zonnepanelen wordt een uitstoot van 800 ton CO2 per jaar vermeden.

De zonnepanelen worden geproduceerd door Solarge in het Nederlandse Weert, worden gemaakt met Sabic PP-compounds (polypropyleen) en werden uitvoerig getest door Engie Laborelec.

Deze materialen zorgen ervoor dat de zonnepanelen 50% lichter zijn, wat ze uitermate geschikt maakt voor dakconstructies met een gewichtsbeperking.

Bovendien ligt de CO2-voetafdruk van deze zonnepanelen een kwart lager en kunnen ze na 25 jaar hergebruikt worden: volledig circulaire panelen dus.