Samenwerking Capgemini en Schneider Electric voor hulp bij energieoptimalisatie

Beide bedrijven kondigen een nieuwe samenwerking aan op het gebied van energieoptimalisatie bij bedrijven. Hiertoe heeft Cap Gemini, samen met Schneider Electric, het 'Energy Command Center' ontworpen.

Trefwoorden: #Cap Gemini, #energie, #Schneider Electric, #software, #transitie

Lees verder

Nieuws

( Foto: IEA. Licence: CC BY 4.0 )

ENGINEERINGNET.BE - Volgens een analyse van het IEA is energie de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor meer dan driekwart van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. 

Propere elektriciteit in combinatie met de digitalisering van energiebeheertechnologie wordt daarom cruciaal om de energietransitie te versnellen.

De Energy Command Center-oplossing is een geïntegreerd en gecentraliseerd platform voor het bewaken, besturen en optimaliseren van alle gebouwen die energie verbruiken, inclusief datacenters of kritische ruimtes.

Het platform combineert geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI), logica en algoritmen voor machinaal leren en Internet of Things (IoT)-technologieën om verschillende meetwaarden te meten en te voorspellen, zoals energie-intensiteit, gezondheid van kritieke bedrijfsmiddelen, kritieke activiteiten, opwekking van hernieuwbare energie en de algehele prestaties van alle energiemiddelen.

De verbonden producten, edge control en adviestoepassingen van Schneider Electric helpen organisaties bij het efficiënt beheren van hun energievoorziening en bij het terugdringen van het energieverbruik in één geïntegreerd platform.

Capgemini zet zijn expertise in op het gebied van data-integratie en -verwerking, AI en machine learning, alsook de integratie van alle producten en software in een centraal besluitvormingsplatform.

Met behulp van realtime gegevens over energieverbruik en CO2-uitstoot in combinatie met modulaire en flexibele software en systemen voor gebouwbeheer helpt het het energieverbruik en de uitgaven te verlagen en sneller naar een netto-nul-toekomst te evolueren.