Besix behoudt niveau 5-certificering op CO2-Prestatieladder

De jaarlijkse externe audit van de CO2-Prestatieladder in België en Nederland werd met succes voltooid door Besix, inclusief Franki Foundations Belgium, Besix Environment, Besix Infra en Besix Unitec.

Trefwoorden: #Besix, #certificering, #CO2, #energie, #management, #prestatie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Besix )

ENGINEERINGNET.BE - De CO2-Prestatieladder is een certificeringssysteem dat bedrijven aanmoedigt actief hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Het systeem biedt een grondige evaluatie van het CO2-managementsysteem van een bedrijf.

De ladder heeft vijf niveaus, waarvan niveau 5 betekent dat het bedrijf een uitstekend CO2-bewustzijn presenteert en actief strategieën hanteert om de CO2-uitstoot van zowel zichzelf als zijn toeleveringsketen te verminderen.

De audit omvatte een nauwgezette evaluatie van de CO2-managementsystemen van Besix en haar entiteiten door de externe auditor KIWA.

Onder andere de vernieuwing van het knooppunt De Nieuwe Meer en de verbetering van de snelweg A27 tussen Houten en Everdingen in Nederland en het deelproject dat TM Roco uitvoert voor de Oosterweelverbinding werden gecontroleerd.

Uit de audit bleek dat er geen tekortkomingen waren en dus behoudt het bedrijf haar certificaat op niveau 5 van de CO2-Prestatieladder.