Grootste Waalse farmaceutische magazijn ingehuldigd

GSK, MG Real Estate en Yusen Logistics Benelux huldigden een nieuw farmaceutisch magazijn in het Waalse Gembloers in. Het gebouw van 40.000 m² is het grootste biofarmaceutische logistieke centrum van Wallonië.

Trefwoorden: #farma, #GSK, #inhuldiging, #logistiek, #magazijn

Lees verder

Nieuws

( Foto: GSK )

ENGINEERINGNET.BE - Dit nieuwe logistieke centrum kreeg de naam MG Park Logistics Isnes en is het grootste in Wallonië en in het wereldwijde netwerk van GSK. Verwacht wordt dat het centrum in de eerste week van juli operationeel zal zijn.

Het centrum, met een waarde van 50 miljoen euro, kan tot 42.000 pallets herbergen. Afhankelijk van de vereisten kunnen deze op verschillende temperaturen worden opgeslagen, dankzij de koelruimte van 7.000 m² en het vriescompartiment van 700 m².

Geavanceerde technologieën zoals autonome mobiele robots, zelfbesturende voertuigen en sorteerapparatuur zullen GSK helpen om de vaccins efficiënt te distribueren naar meer dan 160 landen. Daardoor zullen dagelijks 1 miljoen dosissen vaccins worden geëxporteerd.

Hoewel het laden en lossen van goederen handmatig zal blijven gebeuren, zal het werk van de werknemers worden vergemakkelijkt door de invoering van een "goods-to-persons"-proces.

Daarbij worden goederen automatisch door robots verzameld, zonder dat de werknemers zich hoeven te verplaatsen. 

Shuttle-apparaten met een hoge capaciteit, automatische verpakkingssystemen en sorteermachines zullen ook worden gebruikt.

Het centrum is ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen van milieuduurzaamheid en zal worden gecertificeerd volgens de BREEAM-norm.

Het zal voornamelijk worden aangedreven door groene energie, dankzij zonnepanelen die het hele dak bedekken en een intelligent energiebeheersysteem.