Altair heeft Metrics Design Automation overgenomen

Dat Canadese softwarebedrijf levert simulatie-as-a-service voor het simuleren van de elektronische functies en ontwerpverificatie van halfgeleiders. Deze combinatie zorgt voor een geavanceerde simulatie- en debug-functionaliteit voor de halfgeleidermarkt.

Trefwoorden: #Altair, #cloud, #halfgeleider, #schakeling, #simulatie, #software

Lees verder

Nieuws

( Foto: Altair )

ENGINEERINGNET.BE - Tegenwoordig brengt de ontwerpverificatie van geïntegreerde schakelingen (IC) hoge kosten met zich mee omdat er soms honderden of zelfs duizenden licenties nodig zijn om chipsimulaties uit te voeren.

Tevens draaien deze tools meestal op desktopcomputers en zijn ze niet cloud-native of cloud-enabled. De oplossing van Altair en Metrics biedt de flexibiliteit om als desktop-app, op de eigen servers of in de cloud te draaien en kan zeer grote regressies uitvoeren, waarbij men alleen betaalt voor het daadwerkelijk gebruik.

Het ondersteunt System Verilog en VHDL RTL voor digitale circuits gericht op applicatiespecifieke geïntegreerde schakelingen (ASIC's) en field programmable gate arrays (FPGA's).

Hierdoor zijn simulaties gelijktijdig en grootschalig uit te voeren, waardoor zowel veel tijd als kosten uit de traditionele ontwerpcyclus worden gehaald.