Nieuwe laadoplossing met 1.1MW laadvermogen succesvol getest

Milence en Power Electronics hebben met succes een nieuwe Megawatt Charging System (MCS)-laadoplossing getest. Deze pilot werd uitgevoerd met een prototype van de Mercedes-Benz eActros 600.

Trefwoorden: #laden, #megawatt, #Milence, #Power Electronics, #vrachtvervoer

Lees verder

Techniek

( Foto: Milence )

ENGINEERINGNET.BE - Het doel van de samenwerking is om de nieuwe technologie als een van de eerste operationele laders voor elektrische vrachtwagens in Europa uit te rollen.

De test bereikt een laadvermogen van 1.100 kilowatt en is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van laadtechnologie voor elektrische vrachtwagens.

MCS is de nieuwe standaard voor laden met hoog vermogen. De technologie is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de groeiende markt voor elektrische vrachtwagens.

De recente test laat zien dat de MCS-technologie het potentieel heeft om de laadtijd drastisch te verminderen, waardoor elektrische vrachtwagens efficiënter kunnen worden ingezet voor langeafstandstransport.

Deze oplossing vermindert de laadtijd met ongeveer 90% en batterijen kunnen in ongeveer dertig minuten worden opgeladen, dankzij het behaalde vermogen van 1.440 kW (1.500 A, 1.000 V).

In de komende weken worden er extra testen uitgevoerd met diverse vrachtwagenmerken om er zeker van te zijn dat het systeem klaar is voor gebruik.

Milence is een joint venture tussen Daimler Truck, de Traton Group en Volvo Group. Power Electronics is een fabrikant van zonne-energie omvormers en is gekend om energieopslag en elektrische mobiliteit.