Belgisch project neemt deel aan "Youth Innovation for a Sustainable Future"

De Schneider Electric Foundation heeft de eerste 10 winnaars bekendgemaakt van deze wereldwijde projectoproep Deze initiatieven, uit 3 continenten, introduceren innovatieve oplossingen voor een duurzamere wereld.

Trefwoorden: #innovatie, #project, #Schneider, #STEM

Lees verder

Nieuws

( Foto: Schneider Electric )

ENGINEERINGNET.BE - Met dit initiatief wil men 25 meest impactvolle en innovatieve jeugdprojecten identificeren uit elke regio die deelneemt aan het project.

Deze wereldwijde oproep voor bijdragen richt zich voornamelijk op professionele training en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

Een prijs van 50.000 euro wordt uitgereikt aan het winnende project tijdens de COP29 klimaattop in Baku, Azerbeidzjan.

De geselecteerde projecten zullen ook meer zichtbaarheid krijgen via de Schneider Electric Foundation en de wereldwijde kanalen en netwerken van Ashoka.

Hieronder publiceren we de lijst met Europese winnaars van de projectoproep:

  1. Odyssea (Griekenland): ​ stelt jongeren in staat om duurzaamheidsondernemers te worden door middel van praktische training in groene bedrijfsmodellen.
  2. ETRE: réseau des écoles de la transition écologique (Frankrijk) - Een netwerk van scholen die trainingsprogramma's aanbieden om de ecologische transitie te vergemakkelijken.
  3. Youth STEM 2030 (UK): betrekken kansarme jongeren bij STEM-onderwijs en de ontwikkeling van groene vaardigheden. 
  4. OPENS (Servië): bevorderen een open gemeenschap voor kennisuitwisseling over energieoplossingen en duurzaamheid. 
  5. Play4Peace (België): Ondersteunen kansarme jongeren in stedelijke omgevingen door middel van onderwijs, professionele training en sportprogramma's. ​