Oud URE teamlid Tijs van der Smagt werkt nu bij Avular Robotics

Thom van Oss, Apex Dynamics, bezocht het innovatieve Avular, waar voormalig URE-teamlid Tijs van der Smagt nu werkzaam is. Avular staat bekend om zijn baanbrekende werk in de robotica. van der Smagt was enthousiast om over zijn werk te vertellen.

Trefwoorden: #Apex Dynamics, #Avular, #robot, #URE

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Apex Dynamics )

ENGINEERINGNET.BE - Apex Dynamics levert essentiële onderdelen voor de mechanische aandrijving van machines en robots, waaronder tandwielkasten, tandheugels en rondsels.

Daarnaast bieden we ook onze kennis en expertise aan om klanten te ondersteunen bij technische vraagstukken en uitdagingen. Maar waarom bezoekt de directeur van het bedrijf studenten zoals van der Smagt?

“Apex Dynamics wil de wereld vooruit helpen, daarom is onze slogan ook ‘Move Forward’,” vertelt Thom van Oss, Managing Director van Apex Dynamics BV.

“En het steunen van studenteninitiatieven is daar een belangrijk onderdeel van. Zij komen met oplossingen voor de vraagstukken van morgen, en met onze steun enthousiasmeren wij jongeren voor de techniek. In deze video bezoeken we afgestudeerde studenten om te zien waar ze terecht gekomen zijn.”

Wat doet Avular?  
Avular ontwikkelt diverse robots, zoals drones en mobiele robots. “Onze robots kunnen overal rijden, van fabrieken tot landbouwgrond en zelfs in het bos,” legt Tijs uit.

Deze robots zijn ontworpen om saaie, repetitieve taken over te nemen, wat helpt bij problemen zoals arbeidskrapte en vergrijzing. “Robots zijn geweldig in saaie, repetitieve werkjes,” voegt Tijs toe.

Tijs blikte terug op zijn reis van student naar professional: “Zes jaar geleden begon ik bij een project om een autonome auto te ontwikkelen. Die ervaring gebruik ik nu bij Avular.”

Hij gebruikt zijn kennis van autonome systemen nu voor de ontwikkeling van robots bij Avular. “Autonoom systeem ontwikkelen blijft uitdagend, maar de ervaring bij mijn vorige baan heeft me goed voorbereid,” vertelt Tijs.

Virtuele testlocatie  
Een bijzonder moment van het bezoek was de demonstratie van Avulars virtuele testlocatie. Hier worden robots in een gesimuleerde omgeving getest voordat ze fysiek worden ingezet.

“In de simulatie kunnen wij ook onze robots testen,” aldus Tijs. Zelfs zonder veel fysieke ruimte hebben engineers zo altijd toegang tot testfaciliteiten.

Avular werkt nauw samen met hun klanten om ervoor te zorgen dat de robots voldoen aan hun verwachtingen. “We zijn nu bezig om klanten meer tests te laten schrijven, zodat ze kunnen aangeven hoe de robot zich moet gedragen,” legt Tijs uit.

Op deze manier ontstaat er een product dat perfect aansluit bij de specifieke wensen en eisen van de klant.

Het bezoek eindigde met een rondleiding door Avular, waar Tijs vol trots liet zien hoe het team dagelijks werkt aan nieuwe robots en drones. “Het is fantastisch om te zien hoever we zijn gekomen en wat de toekomst nog in petto heeft,” zei hij.