• 19/06/2012

Introductie oplaadeiland voor elektrische voertuigen in Knokke-Heist

De gemeente Knokke-Heist stelt samen met Eandis het eerste oplaadeiland voor elektrische voertuigen ter beschikking ter hoogte van het Lichttorenplein.

Trefwoorden: #Eandis, #elektrische voertuigen, #Knokke-Heist, #laadpalen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Eandis )

ENGINEERINGNET.BE -- Het oplaadeiland kan zowel gebruikt worden door wagens als door tweewielers. Dit oplaadeiland werd gerealiseerd met steun van de Vlaamse Overheid via het IWT.

Op donderdag 14 juni 2012 mocht Schepen van Openbare Werken Luc Lierman officieel de eerste stekker in het stopcontact steken, dit in aanwezigheid van een afvaardiging van het College van Burgemeester en Schepenen van Knokke-Heist.

Het EVA-project is opgestart om de gemeenten te ondersteunen in hun milieuambities. Concreet gaat het over 71 oplaadeilanden.

De transitie naar elektrische mobiliteit is volop aan de gang. Voor het gemeentebestuur van Knokke-Heist is het belangrijk hierop voorbereid te zijn en een voorbeeld te stellen voor de inwoners.

Het gemeentebestuur investeerde alvast in een dubbele oplader naast het stadhuis, op de parking van de Knokkestraat in Heist en in de ondergrondse parking in het IJzerpark.

Het EVA-project (Elektrische Voertuigen in Actie) is een project gesteund door Vlaams minister Ingrid Lieten, bevoegd voor onder meer innovatie, met financiële steun van het IWT, het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie.

De Kernpartners van EVA zijn Eandis, Telenet, Blue Corner, 4IS, Federauto, Ugent en VUB.

Eandis wil dit jaar op 71 locaties gefaseerd gelijkaardige oplaadpunten uitbouwen om zo te komen tot een netwerk van oplaadeilanden verspreid over Vlaanderen.

Op die manier kan er invulling worden gegeven aan de doelstellingen van het EVA-project om binnen een straal van 20 km of binnen 20 minuten een oplaadpunt binnen bereik te hebben.


(GL)