• 20/06/2012

Groener vrachtvervoer in een hogere versnelling (+video)

Met 65 miljoen euro aan beschikbare middelen nodigt Marco Polo transport- en logistieke bedrijven uit nieuwe projecten voor te stellen het vrachtvervoer over de weg terug te dringen.

Trefwoorden: #europa, #groen, #vrachtvervoer

Lees verder

Nieuws

( Foto: Europa, Marco Polo Project )

ENGINEERINGNET -- De meest vernieuwende en operationele ideeën inzake een andere invulling van de toeleveringsketen maken kans op een aanzienlijke subsidie.

Op 28 juni komen transport- en logistieke bedrijven uit heel Europa samen in Brussel om te leren hoe ze hun winnende voorstellen kunnen uitwerken en om ideeën uit te wisselen. Ze komen er ook alles te weten van vroegere operationele Marco Polo projecten.

In totaal werden al 164 subsidies uitgereikt voor projecten, waarbij 624 bedrijven betrokken waren. De helft van deze bedrijven waren KMO's. Alleen al in 2010 hebben deze inspanningen 360 miljoen euro opgeleverd in milieuvoordelen, door 14 miljard ton-kilometers aan vrachtvervoer van de Europese wegen te weg te halen.

Na het einde van het 10de jaar in het programma hoopt men 4 miljoen vrachtwagenritten met een gemiddelde van 1.000 km per rit, te hebben vermeden. Samen zouden al deze vrachtwagens een totale monsterfile creëren van maar liefst 64.000 km!

Kandidaten kunnen hier terecht voor aanvragen.


(GL)

Video
In een nieuwe animatieclip volgen we vrachtwagenchauffeur , die de voordelen van het programma ontdekt. Hij bereikt een nieuwe bestemming: een groener Europa, en nodigt anderen uit om eveneens deel te nemen en een subsidie aan te vragen.
Klik hier om de video te bekijken