• 03/08/2012

Topbedrijf sluit licentieovereenkomst met UGent

Cambridge NanoTech sluit licentieovereenkomst af met UGent om technologie voor atomaire laagdepositie te commercialiseren.

Trefwoorden: #ALD, #Cambridge NanoTech, #cyprus coating, #ugent

Lees verder

Nieuws

( Foto: Cambridge NanoTech )

ENGINEERINGNET.BE -- Cambridge NanoTech kondigde aan en licentieovereenkomst te hebben afgesloten met Universiteit Gent om technologie voor het ALD-coaten van deeltjes te commercialiseren.

Cambridge NanoTech zal haar huidige productportfolio, die focust op research rond en de productie van ALD-systemen, uitbreiden en een Cyprus(TM)-systeem ontwikkelen dat bestemd is voor het ALD-coaten van deeltjes, poeders en kleine 3D-objecten, met en zonder plasma.

Prof. Christophe Detavernier, Universiteit Gent:"De voorbije tien jaar ontstonden er almaar meer toepassingen waarbij men nanocoatings op deeltjes en poeders aanbrengt en waarbij men de laagdikte en gelijkmatigheid op atomair niveau moet kunnen regelen. ALD bleek een zeer betrouwbare methode te zijn om ultradunne, gelijkmatige coatings op poeders af te zetten."

Ganesh Sundaram, Vice President of Technology bij Cambridge NanoTech: "Het Cyprus Particle Coating-systeem breidt de mogelijkheden uit om dunne films af te zetten op poeders door middel van thermische en plasma-ALD in een enkel platform. Daardoor kunnen gebruikers het volledige spectrum van bijkomende voordelen benutten, zoals betere nucleatiewaarden, een lagere procestemperatuur en een betere coatingkwaliteit die resulteert uit plasmageassisteerde ALD-processen.”

“Voorts is de roterende reactorarchitectuur van het systeem specifiek ontwikkeld om voor optimale, gelijkvormige coatings te zorgen, zonder de complexiteit van traditionele gefluïdiseerde methodes."


(KV)

ACHTERGROND
Cambridge NanoTech levert systemen voor atomaire laagdepositie (ALD) waarmee men ultradunne films kan afzetten die gebruikt worden voor een ruime verscheidenheid van industriële en researchtoepassingen. De ALD-systemen die wij produceren, worden gebruikt voor de productie van halfgeleiders, platte beeldschermen en solid state-verlichting.

Cambridge NanoTechs researchsystemen worden gebruikt door wetenschappers van wereldniveau op de vijf continenten om de superieure elektrische, antibacteriële, uv-blokkerende en antireflecterende eigenschappen van ALD-films te bestuderen.

De organisatie kreeg intussen voor het vierde opeenvolgende jaar een plaats in de koploperslijst van het Boston Business Journal. Met een omzetgroei van 202,61% over drie jaar (2008 - 2011) stond Cambridge NanoTech op de 5e plaats tussen de 73 snelst groeiende bedrijven. Bovendien bezette Cambridge NanoTech de 28e plaats in de top 50 van de snelst groeiende bedrijven eigendom van/onder leiding van vrouwen opgesteld door de Women Presidents Organization, in samenwerking met American Express, OPEN.