• 10/08/2012

Belgische studente ingenieurswetenschappen wint brons op Spelen

Evi Van Acker, studente Bio-ingenieurs­weten­schappen aan UGent, behaalde een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Londen.

Trefwoorden: #evi van acker, #olympische spelen, #zeilsport

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Evi Van Acker, studente Bio-ingenieurswetenschappen aan UGent, behaalde een bronzen medaille op de Olympische Spelen in Londen. In de afsluitende medaillerace zeilde ze naar een derde plaats. Ze deed dat in de Laser Radiaal-klasse.

De Laser is een zeilboot die tot een zeer populaire zeilklasse behoort. Het betreft een gemiddelde zwaardboot waarvan het gewicht rond de 60 kilogram ligt, en is eenmansbootje waarmee vaak officiële zeilwedstrijden worden gehouden. Er zijn een aantal verschillende types. De Laser Radiaal, het type waarmee Van Acker brons won, heeft een zeil van 5.76 m².

Evi Van Acker studeert met een topsportstatuut. Ze volgt een masteropleiding Levensmiddelenwetenschappen en Voeding aan de faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen. "Ik merk dat het goed is om behalve een sportieve ook een intellectuele uitdaging te hebben", zo zegt ze zelf.

Ze lastte dit jaar een sabbatjaar in om zich ten volle op haar sport te kunnen focussen. Enkele maanden geleden verklaarde ze dit als volgt: "Dit jaar heb ik bewust gekozen om een sabbatjaar in te lassen. In het eerste semester zou ik sowieso al twee maanden les gemist hebben omwille van het WK en ook de komende maanden zal ik amper een maand thuis zijn.”

“Ik zou wel een aantal examens kunnen afleggen, maar ik doe liever volgend jaar alles in een keer. Ik wil nu vooral een topprestatie neerzetten in Londen," klonk het toen.


(KV) (foto Wikipedia)