• 13/08/2012

Start werkzaamheden rotondes Dilsen-Stokkem

Maandag 20 augustus 2012 starten de voorbereidende werkzaamheden van de aanleg van 2 rotondes op de Boslaan in Dilsen – Stokkem.

Trefwoorden: #rotonde, #verkeer, #verkeersinfo

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De aannemer zal onder meer bomen rooien zodat de nutsmaatschappijen in september en oktober de nodige leidingen kunnen aanleggen en verplaatsen.

Eind oktober begint Wegen en Verkeer Limburg met de eigenlijke wegwerkzaamheden op het terrein. In totaal zullen 2 rotondes aangelegd worden. Deze zullen allemaal werken volgens hetzelfde principe van de zogenaamde turborotonde die in 2008 werd aangelegd op de kruising van de Boslaan en de Rijksweg.

Op de kruising van de Boslaan met de Siemenslaan wordt een rotonde aangelegd die de hoofdtoegang zal vormen naar het industrieterrein van Lanklaar. De tweede rotonde komt aan het einde van het bedrijventerrein. Dit kruispunt zal in de toekomst aantakken op de ontsluitingsweg naar de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Tussen beide rotondes zal een middenberm de 2 rijrichtingen scheiden. Op deze manier worden plotse afdraaibewegingen vermeden en kunnen de weggebruikers elkaar niet meer kruisen. Dit moet de verkeersveiligheid verhogen.

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden is er geen hinder voor het verkeer. Tijdens de eigenlijke wegeniswerken zal AWV de nodige maatregelen nemen om de hinder zo sterk mogelijk te beperken. Wegen en Verkeer Limburg en het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem zullen in de loop van de volgende weken nog communiceren over de fasering en de omleidingen.

De werkzaamheden moeten afgerond zijn rond het bouwverlof in 2013 en kosten 2.380.067,83 euro incl. btw.


(bron & foto: Vlaamse Overheid)